Morvai Dóra: Jó tanácsok ünnepek előtt

boldog karácsonyt

Mindannyian vágyunk a boldogságra…. Hatalmas energiákat fektetünk abba, hogy megtaláljuk a saját utunkat, és boldogabbak legyünk. Ez kicsit egoistán hangzik, de azért azt is tudnunk kell, hogy ha a környezetünkben élő emberek boldogságát szem előtt tartjuk, mi magunk is elégedettebbek, kiegyensúlyozottabbak leszünk, és ez természetesen fordítva is így működik.

A minket körülvevő embereknek hatalmas befolyása van az életünkre: ha a barátunk rosszul érzi magát, valószínűleg mi sem ugrálunk örömünkben a plafonig. Még egyértelműbb a helyzet akkor, ha mérgező közeg vesz minket körül: a negatív emberek, az energiavámpírok könnyen tönkre tehetik az amúgy jól induló napjainkat. Lehúznak bennünket, panaszkodnak, és ezzel rossz irányba befolyásolnak minket, tartsd távol őket magadtól, ha teheted!

De ez fordítva is igaz: a pozitív emberek bevonzzák a boldogságot, és az ő fényükben te is sütkérezhetsz!

Tegyél érte, hogy ilyen emberek vegyenek körül, tegyél érte, hogy a környezeted is boldogabbá váljon! Szerezz apró örömöket!

Csak a döntést meghozni nehéz, cselekedni már egyszerű lesz!

Hogyan csináld?

Bókolj!

Nem baj, ha nincs különösebb alkalom rá, egy kedves megjegyzés, egy bók nem kerül semmibe, és igazán széppé varázsolhatja a másik napját! Ne törd azon a fejedet, hogy esetleg félreértenek, vagy rosszkor mondasz rossz helyen valamit! Ha igazán szívből jön, amit mondani szeretnél, tedd meg bátran! hatalmas örömet fogsz szerezni vele!

Vedd le valakinek a válláról a terheket!

Ajánld fel a segítségedet valakinek, olyannak, akinek igazán szüksége van rá! A főnök a hétvégén megtalálta egy plusz feladattal? Örülsz, hogy nem te vagy a kiválasztott? Gondolj arra, hogy mekkora örömet szerzel, ha felajánlod a segítséged! Legközelebb biztosan számíthatsz majd a viszonzásra!

Ne az egész munkát vállald be, elég ha felajánlod a segítséged, már maga a gesztus is elég! De ne hozd kellemetlen helyzetbe azt, akinek, segítesz, ne éreztesd vele, hogy számítasz a viszonzásra! Ha átérzi a segítséged súlyát, akkor magától fogja majd ezt megtenni. ha nem így lesz, legközelebb már tudod, hogy hogyan cselekedj.

Ajándékozz egy mosolyt!

Már egy egyszerű mosolynak is nagy jelentősége van. Magad is megtapasztalhattad, ha mosolygós, vidám emberek vesznek körül, te is hamar jobb hangulatba kerülsz. Fordítva is így van, Savanyú Jóskák között nehéz jól érezni magadat!

Fejezd ki a háládat!

Túlságosan ritkán mondjuk ki: Köszönöm. Magától értetődőnek tartjuk a barátainkat, akik mindig ráérnek és számíthatunk rájuk, a kollégákat, akik tartják miattunk a hátukat, de ez azért nem így van! Időnként ki kell mutatnunk a hálánkat azért, hogy ők vannak. Elképesztő hatása lesz egy egyszerű mondatnak is, nem kell nagy dolgokra gondolni.

Hívd fel, ne halogasd!

Néha eltávolodunk a barátainktól, ennek lehet oka a földrajzi távolság, az időhiány, és számtalan más is. Megritkulnak a találkozások, a telefonok. Ez nem jó! Szakíts időt a hívásra, írj Messengeren, vagy emailen keresztül, ne várj arra, hogy a másik tegye meg az első lépést! Mindketten jobban fogjátok magatokat érezni, hidd el!

Légy jó hallgatóság!

Ez kicsit passzív dolognak tűnik, de egyáltalán nem az. Főleg a magányos embereknek esik jól, ha találnak valakit, aki meghallgatja őket , aki időt szán rájuk. Úgy érezhetjük-úgy érezhetik, hogy fontosak, kíváncsiak vagyunk rájuk, és megértjük őket. Nincs ember, aki ezt nem értékelné!

Apró meglepetések

Egy váratlan apró ajándékkal mindig örömet lehet szerezni. Akkor a legjobb, ha nincs különösebb ok, vagy alkalom, és valóban teljes a meglepetés. Karácsonyra, születésnapra mindenki kap valamit, de csak úgy? Az aztán az igazi meglepetés!

Ritka, és épp ezért nagy hatása lesz, észre fogod venni.

A legnagyobb ajándék pénzzel ki nem fejezhető: ajándékozz időt! Ez igazán fontos az ünnepek idején.

forrás: www.karrierebibel.de/andergluecklichmachen