Tervezd meg az életed!

igor-ovsyannykov-355349-unsplash

Mit szeretnék elérni az életemben? Ez az egyik legizgalmasabb kérdés, amellyel az életem során találkoztam. De közelítsük meg máshogy a felvetést!

Mit akarok elérni? Miről szól az életem? Mire vagyok képes, mit tudok megtanulni, hogy jobbá tegyem az életemet? Mire van szükségem, hogy boldog és elégedett legyek? Miben tudok kiteljesedni az évek során? Fontos. hogy a kérdésekre adott válaszokkal tisztában legyünk. Na de miért is?

Photo by jesse williams on Unsplash
Photo by jesse williams on Unsplash

Mert az élet túlságosan rövid. Mert így a sikerhez vezető út jobban belátható. Mert motivál minket, örömet okoz a célok kitűzése és elérése. Mert könnyebben tudunk dönteni. Mert így értelmet kap az életünk.

Merj dönteni!

Néha eszedbe jut, hogy minden múlandó? Nekem igen. Nem szeretnék nyolcvan évesen visszanézni az eltelt évekre, és azt látni, hogy nem hoztam ki magamból azt, amire képes lettem volna, hogy hagytam, hogy más irányítsa a sorsomat, vagy a véletlen döntött helyettem. Ehhez az élet túlságosan rövid.

Menj el egy étterembe, és próbáld ki, hogy azt mondod a pincérnek: Hozzon nekem valami finomat! Mi a valószínűsége, hogy valóban olyan ételt kapsz, amilyenre vágytál? Az élet ugyanilyen.

Ki tudja, mit akarsz?

Ha tudjuk, hogy valójában mit akarunk, sokkal valószínűbb, hogy a helyes úton indulunk el, és a végén átszakítjuk a célszalagot. A véletlenre bízni a jövőt… ez is lehet egy stratégia, de mi lenne, ha besegítenénk a véletlennek? Találd ki, mit akarsz, és vágj bele!

Azoknak, akiknek konkrét elképzeléseik vannak a jövőről, valószínű nem okoz problémát reggel kikelni az ágyból. Alig várják, hogy megvalósíthassák az álmaikat. Ha tudod, mit akarsz, már megvan a kezdő lökés, csak ki kell használni a lendületet.

mantas-hesthaven-135478-unsplash
Photo by Mantas Hesthaven on Unsplash

Nap, mint nap kisebb és nagyobb döntéshelyzetekbe kerülünk. Néha nagyon nehéz az útelágazásoknál a helyes utat választani. De ha már tudod, mit akarsz valójában, valószínű, hogy könnyebb lesz a választás. Minden döntéshelyzet esetén a jövő irányában kell választani, az az út a helyes, ami közelebb visz a célhoz.

Higgy a saját életedben!

Fontos, hogy érezd: van értelme az életednek! Ha az elégedett és boldog embereket megfigyeled, mindannyian tiszta elképzelésekkel rendelkeznek, tudják. miért vannak itt, mi dolguk a világban. Értelmes és hasznos életet élnek.

Érdemes hát elgondolkodni, mi dolgunk van ezen a földön. Lehet, hogy éppen a mai nap a megfelelő arra, hogy feltedd a kérdést: Mit akarok az életemtől? Mi kell az elégedett és boldog életemhez?

forrás: www.zeitzuleben.de