Tegyél a boldogságodért!

woman-1246844_1280

 

Boldognak lenni nem a szerencse dolga! Várhatjuk ugyan a csodát, de jobban tesszük, ha magunk is teszünk érte. De hogyan és mit? Keressük tudatosan, és éljük át azokat a pillanatokat, amelyek boldogságot hoznak az életünkbe!

Ehhez próbálunk meg néhány segítő ötletet bemutatni.

Emlékezz valami szépre!

Időnként tölts néhány percet azzal, hogy tudatosan felidézed önmagadban azokat a szituációkat, amelyekben jól érezted magad! Hamarosan egyre könnyebben fog menni és ezek az emlékek boldoggá fognak tenni téged.

photo-album-631084_1280

Legyél összhangban magaddal!

Ne ítéld el magad, ne utasítsd el magad, és ne is értékeld alul a teljesítményedet! Inkább erősítsd meg az önbizalmadat, és légy elégedett!

Mozogj! A mozgás boldoggá tesz!

A mozgás pozitív érzelmeket szabadít fel benned, a boldog emberek pedig a tapasztalatok alapján egészségesebbek és tovább is élnek. Nem kell túl nagy dolgokra gondolni, elég heti 2-3 alkalommal egy-egy fél óra kitartó mozgás, akár a tánc is egy jó lehetőség!

Maradj mindig aktív!

Keress elfoglaltságot, feladatot magadnak! Az igazi boldogságot sokszor akkor élhetjük át, ha olyan dolgokat csinálunk, amelyekben teljesen elmerülhetünk, átadhatjuk magunkat a pillanatnak. Olyan tevékenységet keress, amelyik szellemileg vagy testileg kihívást jelent a számodra – amit könnyen megoldunk, vagy elintézünk az biztos nem fog elégedetté tenni minket!

Örülj a várakozásnak is!

Amikor valami jó dologra várunk, az agyunk boldogsághormont termel, megszabadulhatunk a stressztől. Akkor miért haboznál, keress valami fontosat a közeljövőből! Szülinap, mozi, koncert, családi összejövetel? Ugye milyen jó lesz?

muffins-1624142_1280

Barátság

Fordíts időt a barátaidra és a kapcsolataidra, a boldog emberek sohasem magányosak! A befektetett energia és idő meg fog térülni!

Tűzz ki magad elé célokat!

Keress olyan célokat az életedben – lehet akár magánéleti, akár szakmai –, amelyek lelkessé tesznek, erőt adnak neked! Küzdj értük, légy kitartó, ne add fel!

A változatosság gyönyörködtet!

Próbálj ki valami újat, ne ragaszkodj mindig ahhoz, ami már jól bevált! Láss, érezz, szagolj, kóstolj! Nézz körül!

Adj értelmet az életednek!

A boldogság megtalálásához ez a feltétel elengedhetetlen. Ha céltalanul bolyongsz, és a cselekedeteidnek nincs értelme, célja, biztosan nem fogsz teljes életet élni. De ezt az „értelmet” magadnak kell megtalálni, nem várhatod el a többiektől, hogy helyetted keresgéljenek.

Vezess boldogságnaplót!

Szánj időt arra, hogy feljegyezd egy füzetbe a boldogságot jelentő eseményeket! Később jó lesz majd lapozgatni a nehéz időkben, az emlékek szép pillanatokat szereznek, és átsegítenek a rossz napokon! Sőt, ötleteket is meríthetsz a továbblépéshez!

woman-1246844_1280

Nevess!

A nevetés ragadós! Vedd magad körül mosolygós emberekkel, és valószínűleg a boldogság sem várat sokáig majd magára! Nem menekülhetsz! A világ visszamosolyog majd rád!

De egy biztos: soha ne azon gondolkodj, miért nem vagy/lehetsz boldog, hanem azon, hogyan és mit változtathatsz azért, hogy boldog lehess! Az tesz majd boldoggá, amivé lehetsz, ha eléred a kitűzött céljaidat!

forrás: www.psychotipps.de