Öt dolog, amit a boldog emberek soha nem tesznek

umbrella-1521492_1280

Tanuljunk ma azoktól, akik utakat találtak a boldogsághoz! Lessük el néhány fogásukat! Az igazán boldog emberek maguk is tesznek azért, hogy elégedettek legyenek. A problémákban megoldandó feladatot, lehetőséget látnak, nem akadályokat, amelyeket az élet gördített az útjukba. A környezetükben élő emberekkel úgy bánnak, ahogy azt másoktól is elvárják: szeretettel. Ahelyett, hogy a nagy boldogságra várnának, örülnek az élet adta apró lehetőségeknek.

Egy biztos: soha nem tennék a következő dolgokat:

Soha nem hasonlítják össze magukat másokkal

A boldog ember egyik jelmondata így hangzik: „Én vagyok a magam mércéje!”

Hagyd abba, hogy magadat és az eredményeidet másokhoz hasonlítod! Amit mások tesznek, mondanak, vagy elérnek, az nem összehasonlítható a te életeddel!

Ami a többiek ölébe pottyan, azért lehet, hogy neked keményen meg kell dolgoznod! (És ez fordítva is igaz!) A saját utunkat kell járni, és meg kell szereznünk a saját tapasztalatainkat. Ehhez el kell követnünk a saját hibáinkat is, amiből később tanulhatunk.

breakdown-984835_1920

Pozitívan állj az élet kihívásai elé, értékeld az előrelépéseidet, dicsérd meg magad, ha sikerrel veszel egy-egy akadályt! Fogadd el a gyenge pontjaidat, és koncentrálj az erősségeidre! Ha valami nem sikerül, ne tégy magadnak szemrehányást, ne tekintsd magadnak lúzernak! Fogadd el magadat olyannak, amilyen valójában vagy!

A boldog emberek soha nem várnak másoktól megerősítést

Folyamatosan másoktól várni az elismerést és a megerősítést, csak lebénít bennünket. A boldog ember így gondolkodik: „Elfogadom magam olyannak, amilyen vagyok. Nincs szükségem mások elismerésére!” Tedd fel magadnak a kérdést: „Hogyan befolyásolják mások az életemet? Mit tennék máshogy, ha tudnám, hogy senki nem fog elítélni a tetteimért?”
Biztosan észrevetted már, hogy a vetélkedés az elismerésért és a szeretetért sokszor hiábavaló és fárasztó dolog is. A többiek magukra koncentrálnak, nem törődnek veled, és a nehezen megszerzett elismerés olyan, mint a szappanbuborék, egy pillanat alatt szétpukkadhat, és a kritikák kereszttüzében találhatod magadat.
Az élet nagy igazsága: mindenkinek nem lehet megfelelni! Ahelyett, hogy mások elismerése után vágyakoznál, add ezt meg te saját magadnak: értékeld magadat és a teljesítményedet! Ha megadod magadnak ezt a szabadságot, sokkal felszabadultabb leszel, nem fog többé kínozni a kérdés, hogy tetszik-e ez és ez a többieknek, avagy nem.

handsome-1805518_1280

Élj a saját elképzeléseidnek és értékeidnek megfelelően, és járd a saját utadat! Tárd ki ölelő karjaidat azok felé, akik olyannak fogadnak el, amilyen vagy! Vedd körül magadat olyanokkal, akik megbecsülik azt, amit te adni tudsz. Van elég ember, aki a maga útját járja, és nem vágyik a tiédre, keresd az ő társaságukat! A legfontosabb: Légy te saját magad legjobb barátja!

Az igazán boldog emberek soha nem hibáztatják a körülményeket, és nem hárítják át másra a felelősséget

Mindenki felelős saját magáért, a boldogulásáért. az irányítás a kezedben van! Sokkal egyszerűbb másokat okolni a kudarcért, mint esetleg magunkban keresni a hibát. Egyszerre mentjük fel magunkat a felelősség alól, de ki is csúszik az irányítás a kezünkből, hiszen a külső körülményeket nem mindig tudjuk befolyásolni!
Használd ki a benned rejlő erőt: befolyásold az érzéseidet! Légy elégedett akkor is, ha nem minden alakul az eredeti elképzelései szerint!
Keresd minden helyzetben a jót, fogadd el azt, amin nem tudsz változtatni!

Nem ragaszkodnak görcsösen az eredeti elképzeléseikhez

A múlt elmúlt, csak a ma számít! Dühítő, ha valami nem úgy sikerül, ahogy azt szeretted volna, de ami elmúlt, az elmúlt, már nem tudsz változtatni, kár sopánkodni miatta. Egy gyógyír van erre: engedd el! Koncentrálj a jelenre és a jövőre!
Nem kell tagadni, ha fáj, ami történt, vagy rosszul esik, ahogy bántak veled, de fogadd el ezeket is, úgy, mint a múltad része, és inkább tanulj belőle!

umbrella-1521492_1280

Ne tépd ki a lapot a könyvből, ne radírozd ki a történteket, de lapozz! Ez nemsokára csak életed egy rövidke fejezete lesz! Ha örökké a múlton jár az eszed, a haragod megmérgezi a jelenedet is!

Nem veszik magukat körül boldogtalan emberekkel

Energiavámpírok helyett a pozitív emberek társaságát keresd! Az energiavámpírok örökké panaszkodnak, elvárják tőled, hogy támogasd őket a világ igazságtalanságai ellen folytatott harcukban, s rád ragasztják a rossz hangulatukat. Egy pillanat alatt elveszik a lelkesedésedet, védekezz! Úgysem tudod meggyőzni őket az ellenkezőjéről, inkább ne is törődj a véleményükkel!

És most te jössz! Te is beleestél már az öt közül valamelyik csapdába? Ha igen, akkor légy óvatos, nehogy hosszú időre befészkelje magát ez a szokás az életedbe!

forrás:  https://www.psychotipps.com/5-dinge-die-glueckliche-menschen-nie-tun.html