Örökös Boldog Iskola lett az Erkel

orokos_boldog_iskola_erkel_oklevel

Október 5-én Heizer Zoltánné, Kindertné Surányi Lívia, Iványi Noémi és Góczán Csilla tanárok képviselték a pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskolát a Boldogságprogram szakmai napján Budapesten, a Dürer Rendezvényházban.

A szakmai napon prof. Bagdy Emőke és prof. Oláh Attila tartottak előadást, valamint Bagdi Bella, a Jobb Veled a Világ alapítvány Elnöke mutatta be a Boldogságóra könyvek és munkafüzetek legújabb, dr. Bagdy Emőke relaxációs gyakorlataival kiegészített kiadványait.

boldog_iskola_dijatado

Heizer Zoltánné igazgató elmondta, 2016 májusában kapták meg a Boldog Iskola címet, s ezután pályáztak az Örökös Boldog Iskola elismerésre, melynek kritériuma az volt, hogy az iskolában legalább három osztályban a program szerint kell dolgozni.

-Nálunk három osztályban zajlott a tanítás. Kindertné Surányi Lívia megpályázta az Örökös Boldog Iskola címet, s nagy örömünkre, ezt el is nyertük. A díjátadón kívül szakmai napon is részt vettünk, ahol nyolc intézmény képviselőjét kérték fel, hogy tartson előadást tapasztalatairól, a programban szerzett élményeikről. Nagy örömömre, én is elmondhattam, hogy nálunk mindez hogyan működik. Zenei iskola lévén együtt énekeltünk a Föld napján Bagdi Bellával, illetve CD is készült, amelyen a pápai erkeles diákok énekelnek. Büszkék voltunk, hogy Budapesten, a rendezvényen is szólt ez a CD, így az erkelesek hangja eljutott oda is. Tavaly Bagdi Bellával együtt énekeltünk, ezer diákkal karöltve – mondta az igazgatónő, aki hozzáfűzte, örülnek, hogy részt vehetnek a Boldogság programban, hiszen a diákok közötti kapcsolat is megváltozik, a megbocsájtás és hála érezhetővé válik bennük.

Heizer Zoltánné kiemelte, az országban 30 intézmény kapta meg ezt a címet. Nagy öröm számukra, hogy viselhetik ezt az elismerést, ami visszavonásig érvényes.

boldog_iskola_dijatado_2

Kindertné Surányi Lívia elmondta, a díjátadó egy meglepetést is tartogatott számura, hiszen megjelentek az új tankönyvek és munkafüzetek is, amelyek átdolgozott kiadásúak.
-A könyvek nagyon szép külleműek lettek, színes fotókkal. Óravázlatot és sok ötletet adnak ahhoz, hogyan tudja feldolgozni a pedagógus az adott témát. A tematikája szerint relaxációs gyakorlattal indul, ami újdonságnak számít az előzőekhez képest. Ezek serkentik a gyerekek éberségét és koncentrációs képességét. Ezután következik a téma előkészítse, majd feldolgozása, mégpedig úgy, hogy mesével indít, ami azért is jó, mert az adott témakört boncolgatja a mese. A feldolgozás után meditációs gyakorlatok jönnek, amit szintén dr. Bagdy Emőke írt. A gyakorlatok versszerűek, a gyerekek életkori sajátosságához igazodnak.

A könyvet a boldogságórára feltöltött képeivel illusztrálták, nagy örömünkre az utolsó oldalon lévő fényképen a pápai diákok vannak. A munkafüzetek a könyveket egészítik ki, játékos feladatokon keresztül. A gyerekeknek nagy öröm, hogy ilyen szép kiadványokban készíthetik el a boldogsághoz vezető feladványokat. A könyvben még újdonságként megjelent egy-egy kottakép minden hónaphoz, ugyanis egy hangzó anyag is van ezekhez a témakörökhöz, amin Bagdi Bella dalai vannak. A zene nagyon fontos, hiszen örömforrás, fejleszti a koncentrációt, a közösségi érzést és az együttérzést. Biztosan nagy örömmel fogjuk az idén is énekelni a dalait – zárta gondolatait Kindertné Surányi Lívia.