Kártyázzatok koronavírus idején a gyerekek lelki erősítéséért

20200414_100321

Sarkaiból kifordult világunkban egyre jobban keressük a kapaszkodókat. Mint egy sötét szobában, igyekszünk kitapogatni azokat a biztosnak tűnő pontokat, ahol még ebben a helyzetben is meg lehet egy kicsit pihenni, ahol biztonságban érezhetjük magunkat.

Ahogyan mennek előre a hetek ezek a „biztos pontok” is változnak.

Elsőként a testi egészségünk megőrzése volt a legfontosabb. Egy csomó vitamint kezdtünk szedni, folyamatosan fertőtlenítjük az otthonunkat, maszkot és kesztyűt hordunk, nem találkozunk senkivel, akivel most nem feltétlenül fontos, és akkor is betartjuk az érintkezés jelenlegi szabályait. Szülőként, gyerekként, pedagógusként túléltük a távoktatás első néhány hetét is, ami mindenkitől emberfeletti türelmet és erőt követelt. De megcsináltuk!

Néhány hét alatt megszokássá válik az új életünk.

Alkalmazkodunk – ahogy azt Darwin óta tudjuk – ez a túlélés kulcsa. Pedig ő sejtett egysmást az evolúcióról.

Ahogyan megszokássá válik új életünk, úgy sajdul bele a lelkünk ebbe a folyamatba. És nemcsak nekünk felnőtteknek, de leginkább a gyerekeknek. Az első hetek varázsa megkopott, már nem izgi titokban zoom-órán meginni a reggeli kakaót vagy történelemórán mutogatni a kutyát. Hiányoznak a barátok, a csínytevések, a reggeli üdvözlő ölelések, és valljuk be, a tanárok is. Míg a felnőtteknek már lehetnek technikái egy ilyen helyzet kezelésére a gyerekek megküzdési eszköztárában még kevesebb felszerelés van.

Fontos lelki erősítés, hogy ebben a helyzetben is megpróbáljuk megtalálni a gyerekekkel a pozitív dolgokat. Talán nem lesz jobb alkalom annál, mint a mostani, hogy elővegyük a Pozitív gyerek vagyok – pozitív megerősítések kártyajátékot, és bevezessük gyerekeinket a pozitív gondolkodás világába. Az, hogy egy gyermeknek milyen a hozzáállása a mindennapokban átélt eseményekhez, milyen döntéseket hoz, milyen a személyisége, mire tartja magát képesnek, mi lesz majd belőle, mind-mind a gondolatai eredménye.

A pozitív megerősítések használata nagyszerű lehetőség minden gyermek számára, hogy segítségükkel játékosan fejleszthessék pozitív gondolkodásmódjukat.

Ezzel a játékkal spontán módon fejleszthetik ki magukban a képességet arra, hogy pozitívan álljanak az élet dolgaihoz, hogy észrevegyék magukban és maguk körül azt, ami értékes, és megtanítja őket, hogy minden nap találjanak valami pozitívumot a mindennapi eseményekben, amelyeknek a segítségével könnyebben elérhetik a céljaikat, magabiztosabbá és kiegyensúlyozottabbá válhatnak.

Talán erre (is) tanít minket ez a vírus.

A Pozitív gyerek vagyok kártyáról részletesen ITT olvashatsz >>

Figyelem! Felnőttekre is jótékonyan hat! 🙂