Hasznos gondolatok félév táján

cellok

Jelen bejegyzésünk üzenete elsősorban az új félévet tervező diákságnak szól. Természetesen a gondolatok átadásában a felnőttekre számítunk!

Itt a II. félév! Gyorsan elrepült az idő, hamarosan a kezedben lesz a bizonyítványod. Elégedett leszel vele? Vagy úgy gondolod, lehetne jobb is? Vagy egyszerűen csak szeretnéd jobban érezni magad az iskolában?

Ezért te magad is tehetsz! Talán segíteni fog neked ez a néhány jó tanács.

Keresd a bujkáló örömöket!

Vannak apró örömök is az iskolában: egy témazáró, amelyik jobban sikerült, mint vártad vagy egy jól előadott prezentáció. De akár diákok, akár pedagógusok vagyunk, a jól elvégzett munka örömét gyakran elveszi a ránk nehezedő nyomás: mindig mindent megtanulni, minden feladatunkkal időben elkészülni.

Ha a boldogság, a siker nem mindig talál ránk, keresni kell! Néha elég csak annyi, hogy más szemszögből nézzük a dolgokat, és máris jobban érezhetjük magunkat az iskolában.

apro

Szállj szembe a szörnyekkel!

Van-e nagyobb sikerélmény annál, mint legyőzni saját magunkat? Igaziból nincs, kivéve ha egy csapat szörnnyel találnánk magunkat szembe! Akkor legyen a következő szörnyed a fizikadolgozat! Eddig sajnos mindig egyest, kettest kaptál? Akkor legyen a célod minimum a hármas! Győzd le az egyes/kettes-szörnyeidet!

Segíts másoknak!

Segíts az osztálytársaidnak! Nemcsak a lelked érzi majd jobban magát, de miközben magyarázol, vagy együtt tanulsz a többieknek, a te tudásod is elmélyül.

ketten

Pihend ki magad!

A bulizás nagyon klassz dolog, na de minden este? Ez hamar a mindennapjaid rovására fog menni! Ha keveset alszol, pihensz, rossz lesz a közérzeted, fáradt leszel. Lehangoltan pedig senki nem lehet boldog, sikeres és eredményes!

Mozdulj meg!

Mozogni nagyon fontos! Persze sokszor hallani sem akarsz róla, és szívesebben kockulsz a gép előtt a szobádban. De hidd el, elég napi tíz perc, hogy kiszellőztesd a fejed, és a tanulás is könnyebben megy!

IMG_20161218_144015-1.jpg

Vedd körül magad motiváló barátokkal!

Ne engedd, hogy a pesszimisták rossz hatással legyenek rád! Energiavámpírok minden iskolában vannak, de a sopánkodás sem téged, sem őket nem teszi boldogabbá! Sőt! Ha olyan barátokat választasz, akikkel jól megértitek és kölcsönösen motiválhatjátok egymást, könnyebben elérhetitek a céljaitokat !

Okosan válassz célt!

Legyél céltudatos, de azért mértéktartó is! Ne ess túlzásokba! Tűzz ki magad elé reális, megvalósítható célokat! A boldogság legnagyobb ellensége a kudarc, a csalódás, a mindennapi stressz. Ha feleslegesen idegeskedsz, még annyira sem leszel képes, mint amennyi benned rejlik.

celok

Vigyázz magadra!

Vigyázz az egészségedre! Ez úgy hangzik, mintha a nagymamád tanácsolná, de kár lenne alábecsülni a jelentőségét! Étkezz egészségesen, igyál elég folyadékot, menj a friss levegőre! Lényegtelennek tűnik? Próbáld ki! Hamarosan tapasztalni fogod a változást!

 

Az eredeti cikk forrása: http://www.bigkarriere.de/karrierewelt/karrierewelt-schule/inneren-schweinehund-bekampfen-kein-unnotiger-druck-usw