Évnyitó gondolatok

columbia-university-1017928_1280

Beköszöntött a szeptember! Szomorkodás helyett hozd ki magadból a legjobbat!

Ideje szembesülni a realitással, elmúlt a nyár, és becsengettek az iskolába! Ne keseredj el, fogadd el ezt a helyzetet, és ne küzdj ellene, inkább nézd a jó oldalát, és hozd ki belőle a legjobbat! De hogyan?

Aludd ki magad!

Ez az alap. Egy jó alvás nemcsak a tegnap feldolgozása, hanem benne van a felkészülés a másnapra is.

Kiűzi a fejedből a negatív gondolatokat, máris szebben látod a jövőt.

Mozogj mindennap!

Sokkal jobban fogod érezni magad, napi fél óra séta már egy hatalmas lépés a jó irányba!

young-woman-2622725_1280

Kevesebb stressz, mozogd ki magadból a feszültséget!

Nevess, és légy segítőkész!

A nevetés a boldogság egyik kulcsa. Ha csak egy apró mosoly felé mozdul is a szánk, már tettünk valamit saját magunkért.

Ugyanígy van ez a segítőkészséggel is, nem kell túlzásokra gondolni, heti két óra önkéntes munka pont megfelel: gondoljunk bele, ez már évi száz órát jelent, így már sokat hozzátesz a te boldogságodhoz és persze a környezetedéhez is.

Ne legyél haragtartó, bocsáss meg!

Minden sérelem, harag, amelyet elraktározol magadban ahelyett, hogy megszabadulnál tőle, benned okoz károkat, hamarosan valóban betegnek fogod érezni magad. A bosszúvágy emberileg érthető, de csak annyit érsz el vele, hogy bekerülsz egy ördögi körbe, ahonnan nehezen lehet kilépni. Szabadulj meg, dobd le a terheket magadról, és bocsáss meg!

Néha a maguktól értetődő dolgokért is légy hálás!

Azért, hogy élsz, a múltbéli szép pillanatokért vagy bármiért, ami épp eszedbe jut, és tekints várakozással, pozitívan a jövőbe!

Közeledj a barátaidhoz!

Társak nélkül sehol sem lennénk. Vannak olyan barátaid, akiket régen nem kerestél? Szánj rájuk időt, ne hanyagold el őket, és újítsd fel a régi barátságokat!

Gyűjts flow-élményeket!

Találj magadnak mindennap énidőt, amikor olyan tevékenységgel foglalkozol, amit igazán szeretsz, ami örömet szerez neked!

painting-1380028_1280

Felejts el a külvilágot, és add át magadat az élménynek, pillanatok alatt kipihened magadat, felfrissülve folytathatod a napodat!

Ne lásd sötéten a jövőt, légy pozitív és a rossz gondolataidat söpörd ki a fejedből, tekints várakozással előre az idei évre is!

forrás: www.psychotipps.de