Diáknagykövetként a Boldogság Világnapján

körösigimi

Nagy örömmel fogadtuk, amikor Lovász-Balogh Edit tanárnő, iskolánk Boldogságórás Pedagógus Nagykövete, azzal az ötlettel állt elénk, hogy segítsünk megszervezni a Boldogság Világnapját.

Boldogságórás Diáknagykövetként nagyon jó érzés volt megtervezni a Boldogság Világnapjára a diáktársainknak kitalált nagyszerű feladatokat, programokat.

Az előkészítés során először felosztottuk a feladatokat, majd hajtogattunk papírból szív formájú díszdobozokat dekorációként a Boldogság Világnapi fotósarkunkhoz; gyűjtöttünk pozitív, motiváló idézeteket, melyekből bárki – tanár és diák egyaránt – vehetett. Videót készítettünk, amiben bemutattuk a Boldogság Világnapjának eredetét. Boldogságos zenei kvízt szerkesztettünk, ami nagy sikert aratott és amit a diákság nagy része kitalált.

Együttműködtünk az iskolai diákbizottság néhány tagjával is, akik segítettek pl. a fotósarok és a faliújság dekorálásában, valamint a videó elkészítésében is szerepet vállaltak.

Jó érzés volt látni, ahogy a többiek örömmel végezték a feladatokat, és aktívan részt vettek benne! Sok kedves és pozitív visszajelzést kaptunk ezzel a nappal kapcsolatban, ami természetesen nekünk is jólesett! Az egymás között használt diáknagykövetes mottónk: „Diáknagykövetként célunk, hogy minden emberrel megismertessük a boldogság és a szeretet erejét.” Mi éreztük a boldogság és a szeretet erejét, miközben a feladatokat kitaláltuk és végrehajtottuk! Az apró örömök közben kezdtünk rájönni, hogy ez az érzés nagyon fontos, és mindent megtettünk, hogy az a nap boldog diákokkal legyen tele!

Jók ezek az együttlétek, csapatépítő jellegűek és nem mellesleg új barátság is született a világnapi előkészületeknek köszönhetően.

Nagyon hálásak vagyunk, hogy mi szervezhettük meg iskolánknak az iskolai diákbizottság néhány tagjával ezt a csodás napot! Köszönjük szépen!

A hajdúnánási Kőrösi Csoma Sándor Református Gimnázium Boldogságórás Diáknagykövetei