Boldogságóra Program Városi Intézményeinek Találkozója Orosházán

Egy városi összefogást kezdeményezve, első alkalommal valósítottuk meg a Boldogságóra Program Városi Intézményeinek Találkozóját Orosházán.

Iskolánk az Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola 2022-2023-as tanévben csatlakozott a Boldogságóra Programhoz.

A művészeti iskola működésében fontos szerepet tölt be a gyerekek szépérzékének, kreativitásának fejlesztése, a tehetséges tanulók művészeti, zenei nevelése.

Ezen alkotó tevékenységekben nagyszerű lehetőségeket nyújt a Boldogságóra Program, amelynek témái tovább segítik a pedagógusaink munkáját a diákok belső értékeinek érzelmi kifejezésében, szakmai fejlődésében; az iskolánkban választható, különböző művészeti szakokon folytatott komplex művészeti nevelés során.

A Boldogságóra Program minden hónapra megad egy-egy témát, amelyet a gyerekekkel – egyéni vagy csoportos foglalkozások alkalmával – a saját tempójukban dolgoznak fel. Minden témához tartozik egy mese, egy dal, egy zenedarab, és más segédanyagok, melyekkel a művészeti órákat még színesebbé tehetjük. A Boldogságóra Program egy olyan plusz motivációs irányzat iskolánk oktató – nevelő munkájában, amely további lehetőségeket nyújt az élményszerű művészeti órák megtartásának eszköztárában.

Egy városi összefogást kezdeményezve – 2024. május 14-én – első alkalommal valósítottuk meg a Boldogságóra Program Városi Intézményeinek Találkozóját. A találkozón az alábbi intézmények vettek részt:

Orosháza Városi Önkormányzat Napköziotthonos Óvodája, Móricz Zsigmond utcai telephelyének Micimackó csoportja

Felkészítők: Zanóczné Markovics Szilvia igazgatóhelyettes és Imre Laura óvodapedagógus

Orosházi Vörösmarty Mihály Általános Iskola alsós tagozatának elsősei

Felkészítő: Tóth Margit Erika ének-zenetanár

Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola magánének és zeneművészeti tanszakának növendékei

Felkészítők: Kovács Beáta fuvolatanár, Rekeczkiné Csernai Ágnes hegedűtanár és Pörneki Anikó magánének tanár

A teltházas találkozót intézményünk igazgatója, Kardosné Bánhidi Éva köszöntője nyitotta meg, aki beszédében kiemelte, mennyire fontos a zenei oktató – nevelő munkában az a lelki és mentális támogatás, amit a Boldogságóra Program nyújt.

Intézményünkben Pörneki Anikó magánének szakos tanár, Boldogságóra oktató és Boldogság Pedagógus Nagykövet valósítja meg a magánének – kamara órákon a program óráit. Magáról a Boldogságóra Programról Torda Ágnes óvodapedagógus beszélt, aki egyben Boldogságóra oktató és Boldogságóra Pedagógus Nagykövet.

A találkozó műsorában a már felsorolt intézmények óvodásai és tanulói szerepeltek, lelketmelengető, mesés, zenés előadással. A találkozót egy közös dal zárta, amelybe a közönség is bekapcsolódott.

Bízunk abban, hogy hagyományt teremtve a Boldogságóra Városi Találkozónak, jövőre még több intézmény, csoport és kolléga csatlakozik majd hozzánk.

Szerző: Pörneki Anikó, Orosházi Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola, Boldogságóra Pedagógus Nagykövet