Boldogságóra Blog újraindul!

Újraindulás

Örömmel adjuk hírül, hogy a Boldogságóra blog magazin újraindul friss tartalmakkal! A blogcikkek a szülők, oktatási-nevelési szakemberek, és az érdeklődők felé tudósítanak a jóllét oktatásáról, ennek hasznáról és eredményeiről azzal a céllal, hogy egyre jobban látható és érthető legyen a magyar társadalomban az érzelmi intelligencia szerepe a társas érintkezésekben és a tanulás élvezetében!

  • Hogyan segíthetünk a gyerekek és a fiatalok teljesítménnyel kapcsolatos szorongásainak kezelésében, oldásában?
  • Hogyan érhetjük el, hogy a gyerekek motivációja fenntartható legyen, és az órán kíváncsian és lelkesen vegyenek részt?
  • Hogyan és milyen eszközökkel fejleszthető a gyermekek önbizalma?
  • Hogyan tudjuk kialakítani a rosszul rögzült sémák helyett a fejlesztési szemléletmódot?
  • Hogyan kezeljük hatékonyan a csoportban felmerülő konfliktusokat?
  • Mihez kezdhetünk a peremen elhelyezkedő, kiközösített gyermekekkel az osztályban?
  • Hogyan támogathatjuk a folyamatot, hogy a felnövekvő generáció tudatosan meghatározza céljait, és képes legyen megtervezni az efelé vezető utat?
  • Hogyan tudjuk elősegíteni egy pozitív intézményi klíma kialakulását?

Ilyen és hasonló kérdésekre keressük majd közösen a választ. A blog írói a Boldogságóra Program, a Boldogságóra Önbizalom Program és az Erősségközpontú Oktatási Program megalkotói, szakmai támogatói, pozitív pszichológiával foglalkozó, boldogságkutató szakemberek és végzett gyakorló Boldogságórás pedagógusok, akik a tudomány jelenlegi állása szerinti ismeretek mellett a gyakorlatban is alkalmazható tippeket és ötleteket osztanak meg a blogon a gyermekek érzelmi intelligenciájának, személyes és szociális kompetenciáinak fejlesztésére!

 A Boldogságóra Blog eszmei hátterében az áll, hogy minden gyermeknek jár a boldogság, és a pozitív megerősítés kihat a gyermek önismeretének egészséges fejlődésére, teljesítményére, eredményeire és kapcsolataira. Az oktatási intézményekben a tanításon és oktatáson túl is lehetséges sikeres és boldog életre felkészíteni a gyerekeket! Bízunk abban, hogy miközben boldogság tudományáról olvasol, és a boldogságra tanítasz, Te is egyre boldogabbá válsz. Vágjunk is bele! Nemsokára olvashatod az első blogcikket!

Tarts velünk, hiszen tudjuk, a jövő kulcsa a boldog gyerekek kezében van!