A jövő a miénk! Tegyünk érte!

book-1014197_1280

Légy a világ megmentője! Túl nagy szavak? Egyáltalán nem! Egy igazi hős a saját lehetőségeit kihasználva próbál tenni egy boldogabb világért!

Az igazán boldog világ értékei: a szeretet, a béke és a jólét. Első lépésben ez kellene, hogy legyen minden politikus célkitűzése is: nem háborúzni, helyette az egészséggel, a környezetvédelemmel foglalkozni. A második lépés, amit minden ember megtehet, az, hogy egészségesen él – és a lehetőségeihez képest boldogan is. Fel kellene építenünk egy olyan kultúrát, amelynek alappillérei: a boldogság, a tudás, és a biztonságos hétköznapokban a jólét.
Mit tehetünk akár már ma is?

Segíts legyőzni az éhezést a Földön!

Az éhezők száma az utóbbi években drasztikusan emelkedett, mára már az egymilliárdot is meghaladja az alultápláltak és az éhhalállal fenyegetett emberek száma. Minden 7. ember veszélyeztetett, és évente több, mint 8 millió ember hal éhen, sajnos a többségük gyerek. Minden 3 percben éhen hal egy kisgyerek a Földön, ugyanakkor bőségesen rendelkezésünkre áll élelmiszer.

feeding-the-poor-862797_1280

Vegyél részt olyan akciókban, amelyek felhívják a figyelmet a globális felmelegedésre!

Próbáld meg a saját környezetedben is kihasználni a lehetőségeket. Mit tehetsz? Használj minél több bioenergiát! Takarékoskodj az árammal! Szigeteld a házadat! Közlekedj kerékpárral, amikor csak lehetséges!

Kampányolj a békéért!

A béke a boldogság alapfeltétele. A nagy nemzeteknek össze kell(ene) dolgozni egy szebb, békésebb világért. Igyekezni kellene a konfliktusokat békés úton megoldani, még akkor is, ha ez tűnik a nehezebb útnak. Állandóan fenyegetőzni veszélyes játszma!

children-63175_1280

Törekedj a belső harmóniára, a boldogságra!

Csak a boldog emberek építhetnek fel egy boldog világot. Csak a pozitív emberek képesek kitartani a hosszú út végéig. Csak az erős emberek nem ijednek meg az akadályoktól. Az előre gondolkodó emberek azok, akik pontosan tudják, hogyan érhetik el a céljaikat. Meg kell találni az egyensúlyt a befektetett munka és a pihenés között, ne pocsékold felesleges dolgokra az energiáidat, a hasznos dolgokra fordíts erőt, időt!

Olyan emberekkel vedd körül magad, akik ezeket a célokat támogatják!

A világ szenved: éhség, betegség, háború, bizonytalanság… Az emberiség segítségre vár! Az emberi kapcsolatok romokban, a gazdagabbak egyre gazdagabbak lesznek, a szegényebbek egyre szegényebbek… Több, mint egymilliárd ember mélyszegénységben él. Alultápláltság, járványok… Tényleg ennyire sötét a kép?

Ha a Földet egy faluként képzeljük el, ahol száz lakos él, akkor egy valaki élne itt, aki a falu bevételének több, mint 30%-a felett rendelkezne, ő lenne a király! Húsz ember birtokolná a falu bevételének többi részét, sokkal több tulajdonuk lenne, mint amire valójában szükségük van. Ők lennének a vezetők, a „felső tízezer”. Befolyásolhatnák a közvéleményt, hiszen a kezükben a sajtó, a rádió és a televízió! Negyven ember egész jól élne a faluban, ők az alkalmazottak, a földművesek, és a dolgozók. A maradék negyven nagyon szegény: éheznek, nincs betegbiztosításuk, komoly függőségekben szenvednek, és sajnos egy részük bűnöző. Valószínűleg a falu szélén élnek, és a többiek szemetéből táplálkoznak.

inle-lake-195935_1280

Azért ez nem valami biztató a jövőre nézve! Tegyünk valamit a helyzet javulásáért!

Persze a valóságban azért komoly különbségek vannak.
A nyugati világban is probléma a szegénység, de itt nagyobb gondot jelent a szellemi értékek hiánya: az elmagányosodás, a szeretethiány, a családok széthullása, a pszichoszomatikus betegségek, a depresszió. Sokkal több pozitív értékre van szükségünk!

Kellenek a „világmegmentők”, akik akár a magányos, néha hiábavalónak vélt küzdelmet is felvállalják értünk.
Ne add fel! Csak ez az egy Földünk van! Meg kell mentenünk!
Álmodjuk meg a jövő világát, és valósítsuk is meg együtt!

forrás: https://de.dreamstime.com