Társas kapcsolatok ápolásának hónapja

Cream and Brown Autumn Invitation Facebook Post (1)

November a társas kapcsolatok ápolásának hónapja a Boldogságóra programban.

Mindennapi életünk legnagyobb részét társas közegben töltjük. A személyes kapcsolatok, melyeket más emberekkel tartunk fenn, alapvetően fontosak hétköznapi tevékenységeink elvégzésében, valamint nagymértékben hozzájárulnak testi, lelki, sőt szellemi jóllétünkhöz. Megváltozott világunkban, amikor be kell tartanunk a 1,5 méteres távolságot és maszkot kell hordanunk minden zárt helyen különösen nagy kihívás elé állít minket a társas kapcsolatok ápolása. Nem szabad elfelejtkeznünk arról, hogy milyen fontos számunkra a család, a kollégák, a barátok, milyen fontosak a gyerekeknek a csoport- vagy osztálytársaik.

A boldogsággal foglalkozó szakirodalom egyik legfontosabb felfedezése, hogy a boldog embereknek jobbak a társas kapcsolataik, mint a kevésbé boldog társaiknak. (Sonja Lyubomirsky)

Ha boldoggá akarunk válni, érdemes a társas kapcsolatainkba fektetni az energiáinkat, amelyek különösen ezekben a hónapokban kiemelten fontosak. Egy-egy telefonhívással, üzenettel, zoom-beszélgetéssel is sokat adhatunk szeretteinknek és sokat kaphatunk rólük a mindennapok jóllétének megteretméséhez.

Vigyázzunk egymásra és társas kapcsolatainkra!

Jobb Veletek a Világ!