Boldogságóra 2019-2020

cimatado2019

Rendkívüli hónapokon vagyunk túl és szívből reméljük, hogy mindenki jól van és testben és lélekben egyaránt egészségesen vág neki a nyári szünetnek.

Köszönjük, hogy a boldogságórás pedagógusok végig velünk voltak és minden nehézség ellenére – online körülmények között is – működtek a boldogságórák.

A boldogságórás közösség erejét nagyon jól megmutatta a Lehetetlen nincs c. kampányunk, amelyben boldogságórás gyerekekkel, pedagógusokkal és szülőkkel készítettünk egy videóklipet a Kowalsky meg a Vega Lehetelen nincs című dalára, több mint 1000 gyerek beküldött üzenetéből amely azóta a sajtó érdeklődését is felkeltette.

Mint minden tanév végén, most is szeretnénk sorra venni mindazokat a projekteket, amiket a 2019-2020-as tanévben együtt csináltunk, de  az alapítvány munkáját sorra venni teljes képtelenség lenne, viszont néhányat kiemelve szeretnénk  a legfontosabbakat felidézni.

Az idei tanévet több mint 1300 Boldog Óvodával és Iskolával indítottuk, a címek elnyerését pedig egy több ezer fős címátadóval ünnepeltük meg, ahol neves előadókkal vártunk bennetetek. Még nincs vége a 2020-2021-es tanévre szóló pályázatunknak és boldogan számolunk be arról, hogy már most több mint ezren fejezték ki csatlakozási szándékukat.

Alig telt el egy kis idő és máris Boldogságóra Szakmai Napok turnéra indultunk, amelyet sajnos hamar megtorpantott a járvány, de ígérjük, hogy amint lehet újra elindulunk! Azon a 4 helyszínen, ahova el tudtunk látogatni nemcsak a pedagógusok fogadtak nagy szeretettel minket, de Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta és Magyaródi Tímea pszichológus előadásaival megnyitottuk a kapukat a szülők előtt is és időközben megtartottuk az első képzésünket is a Szülők Boldogságakadémiáján.

Az idei tanév a Hála Éve volt az alapítvány életében, ennek jegyében írtuk ki a HÁLA rajz – és verspályázatot. Fantasztikus alkotások születtek!

Online élő adás keretében hirdettük ki a győzteseket, amit itt tudtok visszanézni.

A koronavírus-járvány idején sem tétlenkedtünk. Nagyon hamar felismertük, hogy a pedagógusoknak kiemelkedően nehéz lesz ez az időszak és minden fejlesztési kapacitásunkat arra fordítottuk, hogy megalkossuk a #jobbveledavilágotthon családi ötlettárat, amelyet családoknak, szülőknek szántunk és a Boldogságóra online feladatbankot, amit pedagógusoknak annak érdekében, hogy online körülmények között is meg tudják tartani a boldogságórákat.

Itt található a szülőknek szóló ötlettár.

Itt található a pedagógusoknak szóló feladatbank.

A visszajelzésekből egyértelműen azt láttuk, hogy a Boldogságóra programra ebben az időszakban is szükség volt, még talán jobban is, mint eddig bármikor.

Élő zenés relaxációt is tartottunk a gyerekeknek a Boldogságóra Facebook oldalán, és Boldogságóra LIVE! elnevezéssel rendszeresen beszélgetünk neves pszichológusokkal, pedagógusokkal izgalmasabbnál izgalmasabb témákról. Célunk volt az is, hogy a Boldogságórás közösség egyre jobban megismerje egymást.

Tovább folytatódnak a támogatott képzéseink online, vagy offline formában. Nagy hangsúlyt fektetünk a Fogadj örökbe egy Boldog Óvodát vagy Iskolát! program és a mentorprogram folytatására. Nyáron újra táboroztatunk és élményprogramot is biztosítunk a gyerekeknek.

Persze nem is mi lennénk, ha nem lenne a fejünkben már számos újdonság!

Régi álmunkat váltjuk valóra, amikor Pozitív Pedagógia címen konferenciát szervezünk az ország legjobb szakértőinek részvételével. De emellett már fejlesztjük az Erősségek könyvet és egy egészen új Családi Pozitivity-vel is szeretnénk megjelenni még az idén.

Most, hogy vége a tanévnek, tele vagyunk tapasztalatokkal, tervekkel, gondolatokkal.

Kedves Boldogságórások! Köszönjük a lelkesedéseteket, a hiteteket. Nélkületek ez a program csak sorok, betűk és képek halmaza. A Ti lelketek, a ti elkötelezettségetek, lelkiismeretes hozzáállásotok kelti életre és teszi az egyik legsikeresebb módszertani eszköztárrá.

Mi azon fáradozunk, hogy legyen Magyarország a Boldog Óvodák és Boldog Iskolák országa.

Veletek együtt!

Boldog vakációt! Jobb Veletek a Világ!