Kapcsolódjunk online a Boldogságóra Klubban!

Folytatjuk az online, játékos Boldogságóra Klub alkalmakat, ahol együtt töltődhetünk, és egymás által inspirálódhatunk. A tavaszi félévben is várunk minden kedves kollégát!

Regisztrálj, hogy a klub alkalmak belépési információt elküldhessük email címedre!

A tavaszi félév programja

február 20. kedd 18:30-20:00 – Boldogság Világnapból Boldogság Hónap:
Készüljünk együtt március 20-ra!

Közeleg a Boldogság Világnapja (március 20.). Hogyan készültök erre, kiket vontok be, mi lesz a nagy durranás? Az apró örömök téma miképp segítheti a Világnap előkészítését? Milyen globális kezdeményezésekhez lehet csatlakozni? Szemezgetünk előző évek nagy hatású gyakorlataiból, és ötletekkel inspiráljuk egymást ezen az alkalmon!

március 5. kedd 18:30-20:00   A Boldogságóra Mindenkié – Inklúzió és fejlesztés

Hogyan tesz a Boldogságóra az életed főszereplőjévé? Hogyan támogatja a peremhelyzeten/nehéz helyzetben élő tanulókat a Boldogságóra abban, hogy kompetenssé és felelőssé váljanak a saját boldogulásukban? A sajátos nevelési igényű, illetve a tanulásban akadályozott tanulókat miképpen támogatja a BÓ az egészséges önbecsülés kialakításában, hogyan segít a lehetséges legjobb jövőjük elérésében? Tapasztalt kollégák beszámolóit hallhatjuk, és közösen gondolkodunk minderről!

március 20. szerda 18:30-20:00 –  Nyílt Nap

Mi az a Boldogságóra Program? Az elmúlt 10 évben milyen jótékony hatása volt a programnak hazánkban, és határainkon túl? Milyen hasznos eredményekkel szolgál a pozitív pszichológia életvezetésünk és nevelési munkánk számára? Milyen pozitív változásokat hozhatnak nekünk a boldogságfokozó stratégiák? Ünnepeljük meg a programot a boldogság világnapján, és találkozzunk a lehetséges új belépőkkel, érdeklődőkkel!

április 2. kedd 18:30-20:00 – Tudatos jelenlét 2. – Megbocsátás és elengedés a Mindfulness-szel

Az őszi tudatos jelenlét témájú klub alkalom folytatásaképp Babos Barbara Mindfulness tanár, a JVAV munkatársa ezúttal is saját élményű gyakorlatokra hív bennünket, méghozzá megbocsátás és elengedés témában. Tanuljunk együtt! Mindannyiunk életében vannak olyan események, amelyekről azt gondoljuk, bárcsak ne történtek volna meg, igyekszünk semmissé tenni őket. Valószínűleg tapasztaltuk már, hogy bármennyire is szeretnénk, bármennyire is próbálkozunk, a hatásuk nem biztos, hogy enyhül. Életünk elkerülhetetlen történéseivel kapcsolatban talán az egyetlen, amin változtatni tudunk, a hozzáállásunk. Ezen a klubalkalmon arról lesz szó, hogy az ilyen történésekkel kapcsolatban hogyan segíthet az elfogadás, elengedés, megbocsátás.

április 16. kedd 18:30-20:00 – Boldogságórás táborok tervezése

Hihetetlen sebességgel telnek a hetek, és hamarosan itt a nyári szünet! Mi lesz velünk Boldogságórák nélkül? És ha mégis valahogy gyakorolhatnánk nyáron, akkor miképp lehetne ebből tábor, vagy a táborból egy nagy Boldogságóra? Van néhány tervünk, javaslatunk, és biztosan nektek is van rengeteg…! Gondolkodjunk együtt!

május 7. kedd 18:30-20:00Megmozgató és inspiráló Boldogságórák

A 2023/24-es tanévben indult az Önbizalom program, sokan részt vettetek a Fedezd fel az erősségeidet pedagógusként! online képzésen, és a Mindfulness pedagógusoknak továbbképzés is hatalmas érdeklődést váltott ki. És ezeken kívül is számos újdonsággal találkozhattál… De mi volt számodra új, újszerű, inspiráló, megmozgató a Boldogságórákon az elmúlt hónapokban? Hogyan célozhatunk az éppen elegendő kihívás lépcsőfokára? Mit tervezel májusban, ami igazán megmozgathat majd Benneteket? Dolgozzunk ezekkel a fogalmakkal az alkalom során: autentikus, innovatív, progresszív, kreatív!

május 28. kedd 18:30-20:00Interaktív mesék és történetek 2.

A 2023/24-es tanévben indult az Önbizalom program, amelynek része az interaktív mesékkel és történetekkel zajló témafeldolgozás. Az őszi hasonló témájú klub alkalom folytatásaképp beszélgessünk arról, hogy milyen tapasztalataitok, kérdéseitek születtek, és miképp fejleszthető a jövőben ez a műfaj még hatékonyabb Boldogságórás eszközzé!

június 4. kedd 18:30-20:00Boldogságóra Program a pedagógusi Mesterprogramokban

Nagy örömünkre szolgál, hogy néhányan a Boldogságórákkal foglalkoztok Mesterprogramjaitokon belül is. Ezen az alkalmon bepillantást nyerhetünk abba, hogyan zajlottak a 2023/24-es tanévben a Mesterprogramos vállalások, mi kellett ezek létrejöttéhez, és melyek voltak a kiemelkedő eredmények, legjobb élmények, vagy akár a legizzasztóbb kihívások. Ha Te is Boldogságórákkal foglalkozol a Mesterprogramodban, – és még nem jelezted nekünk – mindenképp írj nekünk a jozifek.zsofia@pozitivpedagogia.hu email címre!