ÖTLETTÁR 21. – Lábnyomos ugrálópálya, reggeli motiváció és fel a fejjel! :)

otlettar_21_bejegyzes
GYAKORLAT OVISOKNAK
GYAKORLAT KISISKOLÁSOKNAK
GYAKORLAT KAMASZOKNAK

Mi a motiváció?

Lendület? Erő? Lelkesedés? Kíváncsiság? Talán mindezek együttvéve és még sok más dolog is. Ahhoz, hogy jól tudjunk működni, hogy kedvvel végezzük a feladatainkat, fejlődjünk, célokat tudjunk magunk elé tűzni és azokat el is akarjuk érni, fontos, hogy belsőleg motiváltak legyünk. Egy jó cél mindenképp segíti ezt , egy jó cél érdekében sok mindenre képesek vagyunk. Célokat viszont magunknak is tudunk gyártani, sőt, fontos is, hogy különösen ebben a  megváltozott helyzetben kitűzzünk magunk elé olyan célokat, amelyek kedvet, lelkesedést, örömöt, izgatottságot, és sikerélményt tudnak hozni az életünkbe. Olykor az is segíthet, ha motiváló példákat helyezünk a fókuszba és olyan emberekre figyelünk, akik elértek vagy tettek, mondtak valamit, ami számunkra erőt adó, irányt mutató. Ez is segítheti, formálhatja a mi kisebb-nagyobb céljainkat is. Mai ötlettárunkkal is ehhez kínálunk segítséget.

Gyakorlat – Ovisoknak

Készítsetek lábnyomos ugrálópályát a következő instrukciók alapján:

  • A letölthető sablon segítségével vagy a saját lábaitokat használva rajzoljatok lábnyomokat párosával (jobb-bal nyom együtt). A sablont innen tudjátok letölteni!
  • Készítsetek minimum 10-et és ezeket különböző irányban tegyétek egy sorba a padlóra.
  • A kicsik ugráljanak végig a pályán úgy, hogy közben figyelnek arra, milyen irányban állnak a lábacskák és ők is abba az irányba álljanak, forduljanak.

Gyakorlat – Kisiskolásoknak

Nézzétek meg együtt az alábbi két kisfilmet:

Utána beszélgessetek róluk a következő kérdések mentén:
  • Miről szólt a film? Meséld el a saját szavaiddal?
  • Mi tetszett benne? 

Gyakorlat – Kamaszoknak

Instrukciók a gyerekeknek:

  • Gyűjtsetek motivációs videókat a youtube-ról, vagy motivációs idézeteket híres emberektől és rendszerezzétek őket, pl. sport, művészet, család, tanulás, kapcsolatok témakörben!
  • Írjátok ki belőle magatoknak a legfontosabb mondatokat, amelyek megérintenek titeket!
  • A legjobbat osszátok meg barátaitokkal is reggeli motivációként!

Az idézeteket, mondatokat a mellékelt kártyákra is írhatjátok, vagy készítsetek saját kártyákat magatoknak!

Ha tetszettek az ÖTLETTÁR játékos gyakorlatai, és szívesen megosztanád másokkal is, kattints a Megosztás gombra itt a cikk alatt! Ha szeretnéd megtekinteni a teljes #jobbveledavilágotthon ötlettárat, kattints ide >>