Több mint háromszor annyi Boldog Óvoda és Iskola van Magyarországon, mint tavaly

boldogiskolacimatado2018

1500 intézményvezető, pedagógus és oktatási szakember jelenlétében október 1-jén az Erkel Színházban adtuk át a Boldog Óvoda és Iskola okleveleket.

A 2018-19-es tanévben a Jobb Veled a Világ Alapítvány boldogságóra programjához közel 1100 iskola csatlakozott, így több mint 6000 pedagógus vesz részt a programban, ami 100.000 gyereket érint.

A Boldog Óvoda és Iskola programjának fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban az optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében. Ma már az ELTE PPK által tudományosan is igazolt programot fejlesztettünk ki, amely a pozitív pszichológia módszereire épül, ami mind a tanárok, mind a gyerekek jól-létével foglalkozik és ahol lehetőség van a szülőket is bevonni a programba.

A címátadón számtalan pedagógus mutatta be saját tapasztalatait a programmal kapcsolatban és Bagdi Bella mellett Prof. Dr. Bagdy Emőke és Prof. Oláh Attila is előadást tartottak a boldogságórák gyerekekre gyakorolt pozitív hatásairól. A boldogságórák hatékonyságát vizsgáló átfogó kutatási programot Prof. Dr. Vargha András, a Károli Gáspár Református Egyetem Pszichológiai Intézetének intézményvezető-helyettese mutatta be.

A megjelent pedagógusokat, szakembereket a Pápai Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola – Csengettyűk csoportj és a Komlói EGYMI Pécsváradi Tagintézményének színjátszó szakköre – Tűztánc című produkciójával nyűgözte le.

A játékoskedvű felnőttek a helyszínen kipróbálhatták a Jobb Veled a Világ! Alapítvány legújabb fejlesztését, a Pozitivity társasjátékot is.

Az esemény fotógalériája >>