Nemzetközi vizeken evezünk

térkép2

A Jobb Veled a Világ Alapítvány 2014-ben indította el a Boldogságóra  Programot óvodák és általános iskolák számára, amely egy egész tanéven át tartó, az érzelmi intelligenciát fejlesztő élménypedagógiai program. A program Magyarország legnagyobb óvodai és iskolai, a jóllétstratégiák oktatását támogató szakmai közösségévé nőtte ki magát: a 2024/25-ös tanévben 1500 intézmény tagja a szakmai hálózatunknak, mára Boldogságóra Integrált Program néven 4 különböző programot foglal magában, a Boldogságóra Alapprogramot, a Boldogságóra Erősség Programot, a Boldogságóra Önbizalom Programot és a Boldogságóra Mindfulness Programot. Programjaink hatékonyságát pedig az ELTE PPK empirikus kutatásokkal igazolta.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány módszertana nemcsak hazánkban népszerű, ugyanis az elmúlt években Ausztriában, Szlovákiában, Lengyelországban, Romániában, Ukrajnában, Szerbiában, sőt Írországban, Portugáliában, és Dániában  is jelen van már.

Néhány színes a nemzetközi életünkből:

Januárban Bagdi Bella pszichológus, a Jobb Veled a Világ Alapítványunk elnöke és a boldogságórák szakmai vezetője, a „Boldogságóra – pozitív pszichológiai intervenciók az óvodai és iskolai gyakorlatban” címen előadást tartott Kolozsváron a boldogságórákról a Babes Bolyai Tudományegyetemen, amit vastapssal üdvözöltek a nézők.

Kihelyezett képzés Dániában:

Májusban három szakértőt fogadtunk Dániából, az Aalborgi önkormányzat pedagógiai osztályától, hogy a saját bőrükön tapasztalják meg a program hatékonyságát óralátogatásokon keresztül, amelynek eredményeképpen meghívtak bennünket, hogy kihelyezett képzést tartsunk dán pedagógusok számára a boldogságórák módszertanáról.

Augusztusban Bagdi Bella pszichológus, a Boldogságórák megálmodója és vezetője, a Szlovákiai Magyar Pedagógus Szövetség nyári egyetemén tartott előadást. A rendezvény remek alkalom volt arra, hogy Bella megtapasztalja a szlovákiai magyar pedagógusok szakmai közösségének erejét és elkötelezettségét. Reményeink szerint Bella előadása egy gyümölcsöző, hosszútávú együttműködés kezdetét jelenti, amelynek során a boldogság és a pozitív pszichológia eszközeivel közösen járulhatunk hozzá a pedagógusok és diákok jóllétéhez Szlovákiában is.

Büszkék vagyunk arra, hogy ilyen érdeklődést tapasztalunk határainkon túlról is, és eredményeinket elismerik a világ számos pontján, melynek folyományaként hamarosan újabb izgalmas nemzetközi hírekkel érkezünk!