Megtöltöttük boldogsággal a Kongresszusi Központot

IMG_8596

Fantasztikus hangulatban, közel 2000 résztvevővel zajlott a IV. Boldog Óvoda és Boldog Iskola címátadó ünnepség szeptemberben. Barta Georgina: Boldogság című versével nyílt meg a rendezvény, majd Prof. Dr. Bagdy Emőke, a Boldogságóra program fővédnöke és társfejlesztője köszöntő sorait hallgathattuk, aki külföldi útja miatt nem lehetett jelen, de fontosnak tartotta, hogy videóüzenetben köszöntse a résztvevőket.

Lengyel Adrienn, a program koordinátora profikat megszégyenítő módon, a tőle megszokott kedvességgel, a rendezvény házigazdájaként vezényelte a címátadót. Bagdi Bella, a program megálmodója személyes indíttatását osztotta meg velünk, és a jövő mellett egy kicsit a múltról is beszélt, hangsúlyozva, hogy milyen megható végignézni a tömegen és tudni, hogy néhány évvel ezelőtt még néhány százan voltunk csak, most pedig közel 7000 pedagógus tart boldogságórát.

A pedagógusok tapasztalatokkal és szívvel teli előadásai után Prof. Dr. Oláh Attila és Prof. Dr. Vargha András ismertette a legújabb kutatási eredményeket, köztük a mindenképpen jó hírt, hogy tudniillik a boldogságórák pozitívan nemcsak a gyerekekre, hanem az azt tartó pedagógusokra is jótékony hatással vannak. Dr. Mérő László a varázsszavainkkal kapcsolatban gondolkodtatott el minket, Kozma-Vízkeleti Dániel felejthetetlen előadása közben megtanultuk, hogy a nevetés és az ismeretek átadása nemhogy nem zárja ki, de inkább erősíti egymást.

Jövőre valószínűleg egy – még a Kongresszusi Központnál is – nagyobb helyre lesz szükségünk, de ez a „probléma” végtelenül boldoggá tesz mindnyájunkat.