Márciusban tízezer gyermek énekelt a világ boldogságáért

enekeljaboldogsagert_osszefoglalo

A Jobb Veled a Világ Alapítvány a boldogság nemzetközi világnapja alkalmából „Énekelj a Boldogságért” címen ingyenes országos gyermekkoncert-sorozatot szervezett. A tizenegy állomáson összesen 10.000 gyermek énekelt Bagdi Bellával és zenekarával, hogy felhívja a figyelmet a boldogság kiemelkedő szerepére életünkben, és hogy ezt az üzenetet együtt átadják a fiatalok számára.

Mindegyik helyszínen a fő hírnökök a Boldogságóra programban részt vevő csoportok voltak, akik kívülről fújták a Pozitív gyerek vagyok vagy a Szép nap ölelj most át engem című gyermekdalokat, amiket az oktatásuk során gyakran használnak – de sok, még nem Boldog Iskolás gyerek is részt vett a koncerteken, akik nagyon hamar be tudtak csatlakozni a dalok tanulásába, éneklésébe, ezáltal még színesebbé tették az eseményeket.

A sorozatot Budapesten kezdte a zenekar a Soroksári Sportcsarnokban, ahol számos iskolás és óvodás csoport számolt, énekelt és táncolt a Ma rám talál a boldogság és a Jól érzem magam boogie-ra többek között. Ezután a kazincbarcikai Pollack Mihály Általános Iskola tagintézményeinek diákjai várták kitörő örömmel az előadást. Pár nappal később Kiskunfélegyházán a Rocktárban tanult együtt játszva több száz gyerek a koncerten. Hajdúsámsonban a II. Rákóczi iskola összes gyereke várta izgalommal aulájukba az együttest. Szegeden a Nemzeti Színházban ünnepelték a fiatalok Bagdi Bellával és zenekarával a boldogság világnapját. Ajkán is csodálatos hangulatú örömkoncert született a Sportcentrumban. Debrecenben több száz gyermek énekelt együtt az Árpád Vezér Általános Iskola tornatermében. Az elsőként a Boldogságóra programhoz csatlakozó Báthory-sokhoz Veszprémbe utazott a zenekar, ahol a napsütéses tavaszi délután a Boldogságórások bemutatkozhattak Bellának és a zenekarnak, kitörő örömmel újságolhatták el, hogy milyen jó is náluk egy Boldogságóra. A dalok nagy részét kívülről fújták és más Boldog Iskolásokkal és leendő Boldog Intézmények tanulóival együtt énekelték a dalokat. Pápán pedig az Erkel Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói kísérték énekükkel Bellát az ismert számok előadása során. Nyíregyházán 1100 diák énekelte együtt, hogy imádnak a Bem-be járni, Oroszlányban pedig 1300 gyerek fogadta kitörő örömmel és tapssal a fellépőket a város új arénájában – ezáltal fantasztikus hangulatot varázsoltak a hatalmas csarnokokba.

Számos helyszínen Bellát és zenekarát meglepetéssel várták: állófogadás a Boldogságórás csoport tantermében a nyíregyházi Bem József Általános Iskolában, ahol meg tudták osztani a programban szerzett élményeiket a gyerekek az alapítvány elnökével, meg tudták mutatni a Boldogságórákon készült munkáikat. Hajdúsámsonban a tanulók a Szép nap ölelj most át engem című dalt adták elő az együttes fogadására. Debrecenben a Boldogságdalra, a Ma rám talál a boldogságra, a világ-, és országos bajnok akrobatikus táncosok fantasztikus koreográfiát adtak elő. Pápán 90 fős gyermekkórus énekelte el a Boldogságdalt Belláéknak.

Egyedülálló és felemelő élményekkel gazdagodtak a koncerten részt vevők és az együttes is. A koncerteken selfie-ket és panorámaképeket készített a zenekar, autogramokat osztottak, beszélgettek, ismerkedtek a gyerekekkel, intézményvezetőkkel, óvónőkkel, tanítókkal és tanárokkal, ezáltal még jobban belelátva a gyerekek és a pedagógusok színes kalandjaiba a Boldogságórák kapcsán. Nem maradhatott el a gyerekek és Bella versenye sem, melynek zsűrije a zenekar volt: a gyerekek kórusban vagy Bella mikrofonnal énekelt hangosabban? Hát a GYEREKEK! Minden egyes helyszínen! Az eseményeken a fő pillanat az volt, amikor a külön erre az eseményre írt Boldogságdalt énekelték együtt a gyerekek egy tapsjátékkal kísérve.

Köszönjük fő támogatóinknak, az EuroFamily-nek és a Dél-100-nak támogatásukat – nekik köszönhetően minden helyszínen jelen tudott lenni a zenekar és énekelhettek, zenélhettek a gyerekeknek.

Köszönjük a diákok lelkes részvételét az eseményeken és a pedagógusok, intézményvezetők, önkormányzatok, helyi szervezők és segítők áldozatos munkáját! Nélkülük nem sikerülhetett volna ez a koncertsorozat!

Köszönjük a helyi televíziók, lapok, rádióállomások érdeklődését a programsorozattal kapcsolatban – büszkén hirdethették a helyiek egyedülálló részvételét és szerepét ebben az országosan egyedülálló kezdeményezésben, és bemutathatták, hogy milyen aktív és boldog gyerekek tanulnak városaik intézményeiben.

Jobb Veletek a Világ!