Közel 18 ezren énekeltek együtt a Földért 2019-ben

Facebook Post

Számos szakember kongatja a vészharangot évek, évtizedek óta, de mintha süket fülekre találnának. Rengeteg állatfaj kihalt az utóbbi időben, hatalmas természeti katasztrófák pusztították az emberiséget. Sir David Attenborough, a világ leghíresebb természettudósa szerint „ijesztőnek hangzik, de ha nem történik valamilyen drasztikus változás a következő 10 évben, visszafordíthatatlanul elpusztul a természet, és végignézhetjük a saját társadalmunk összeomlását.“

Az északi fehér rinocéroszból is már csak két élő példány létezik, és őket is az emberi kapzsiság emésztette fel. Az utolsó hím példány, Sudan tavaly pusztult el, emberi mértékkel számolva kilencvenéves korában. Sudant csak lánya és szintén nőstény unokája élte túl, akik már túl vannak a termékeny koron, így – ha a tudósok mesterségesen nem tudják szaporítani őket, – akkor minden bizonnyal ők a Föld utolsó északi fehér rinocéroszai.

Április 22-én volt a Föld napja. A mára már világméretű mozgalom több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra – hiszen ahogyan ma élünk, az a jövőnket befolyásolja.

A Jobb Veled a Világ Alapítvány minden évben csatlakozik a mozgalomhoz az Énekelj a Földért! Kezdeményezéssel.

Nézd meg a kezdeményezés oldalát!

Az esemény lényege, hogy a Föld napja alkalmából énekléssel hívjuk fel a figyelmet a környezetvédelemre és egy fenntartható életmód, gondolkodásmód mellett való elköteleződésre.

Idén 17.324-en jelezték, hogy csatlakoztak a kezdeményezéshez, és ők már mind meg is kapták az ezt tanúsító emléklapot.

Ne feledjétek, a Földre minden nap vigyáznunk kell! Ez az otthonunk.