„Énekelj a Boldogságért!” – Kiskunfélegyháza

web_kiskunfelegyhaza_IMG_9219

Harmadik állomásához érkezett a Boldogságóra Program keretében, a Boldogság Világnapja alkalmából szervezett „Énekelj a Boldogságért!” gyerekkoncert-sorozat Bagdi Bellával és zenekarával. Több, mint ötszáz gyermek boldog, önfeledt pillanatai, egy életreszóló élmény!

A kiskunfélegyházi vasútállomás mellett, az egykori huszárlaktanya és honvédségi raktár épülete előtt, a bejárat melletti két ágyú között szürreális látványt festett, ahogy a több, mint ötszáz gyerek felsorakozott, hogy belépjenek az ódon épület falai közé és Bagdi Bellával együtt a boldogságért énekeljenek. Számukra a laktanya épülete és a – már egy letűnt kor mementójaként kiállított – két ágyú szerencsére nem jelentett sokat, ezek csak a régi idők emlékei: ők most azért jöttek, hogy az öröm, a nevetés és a gyermeki boldogság járja át piciny lelküket.

A Rocktárnak keresztelt koncert- és szórakozóhely hamar megtelt, egy gombostű is sokáig keresgélte volna a helyét. Mindenki arcán az izgatottság sugárzott. A színpadot már megvilágították a fények, de még csak a fotósok keresték az arcokon az öröm pillanatait. „Hol van Bella?” – kérdezték az első sorokban a gyerekek, akik már alig várták, hogy a Boldogságórákhoz kapcsolódó dalok „sztárját” élőben is láthassák és együtt énekelhessenek vele.

web_kiskunfelegyhaza_626A1085

Bella és zenekara a színpadra lépett, a gyerekek örömsikoltásban törtek ki. Elkezdődött az egy órás előadás, pörgős zenékkel és az alkalomból íródott dallal: „Rám talál a boldogság”. Nem csak a kicsik, de a nagyobbak is együtt énekelték.

A Dél-100 Kft. jóvoltából a koncert végén minden gyerek egy ajándékcsomagot vehetett át.

Ahogy a közös éneklésnek vége lett, katonás rendben, a pedagógusok irányításával percek alatt hagyták el a helyszínt a gyerekek. Egy csoport még sokáit az épület ablakai alatt várakozott a buszra, amikor a kis szemfülesek meglátták az ablakból Bellát, fülig érő mosollyal integettek, hiszen az életreszóló élmény még frissen ott volt bennük.

Hálásak vagyunk támogatóinknak, a Dél-100 Kft.-nek, az Eurofamilynek, a Szalai Busz Kft-nek és a kiskunfélegyházi BoldogságKlub önkénteseinek! Köszönjük!

Sajtómegjelenések:

Az infokiskunfelegyhaza.hu beszámolója itt olvasható >>

Fotók a koncertről: