Díjazták a Boldogságórákat!

Civil-Dij-2017_logo_lead

Civil-Dij-2017_logo_article

2017-ben is gazdára találtak a Civil Díjak, melyeknek célja az, hogy minél több elismerést és reflektorfényt kaphassanak a kiemelkedő munkát végző civilszervezetek. A Civil Díjat a NIOK Alapítvány azért alapította, hogy széles közönség számára is ismertebbé váljon, hogy a civilszervezetek tevékenysége mennyire fontos mindannyiunk számára, és hogy támogassuk őket munkánkkal, anyagiakkal, vagy legalább csak kiemelt figyelemmel.

Az idei évben újra elismerésben részesítették a kiemelkedő munkát végző szervezeteket és ünnepélyes keretek között kiosztották a 2017-es év Civil Díjait. A Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságprogramja a tavalyi évben is a legjobbak közé került, idén pedig a Boldogságóra program a „Legnagyobb hatású projekt” kategóriában nem csak a döntősök között szerepelt, de egyúttal megnyerte a Közönségdíjat is!

civildij2017_oklevel

133 projekt érkezett a 7 kategóriában kiírt pályázatra. A nyertesek között található közösségi alapítvány, vidéki tanoda, mozgássérültek sportolási lehetőségével, és pozitív szemléletformálással foglalkozó szervezet, kezdeményezés is. A 7 kategória nyerteseit neves, a nonprofit és a forprofit szektort is képviselő, zsűri választotta ki. A nyolcadik díj sorsáról a döntőbe jutott projektek közül a közönség szavazott.

Nyertesek:

  • Egy ügy legjobb képviselete – Motiváció Oktatási Egyesület – Küzdelem a tanodamutyi ellen.
  • Legnagyobb hatású projekt – Suhanj! Alapítvány – „SUHANJ! Fitness – erőt adunk”
  • Legígéretesebb startup – Anyahajó Egyesület – Anyaközpont és családi kikötő a József Attila-lakótelepen
  • Legjobb adománygyűjtő kampány – Ferencvárosi Közösségi Alapítvány –  „Swimathon 2016”
  • Legjobb kommunikációs kampány – Társaság a Szabadságjogokért – Hiányzó emlékek,
  • Legjobb együttműködés – Polgár Alapítvány – „Esélyt a szemnek!”
  • Legjobb civil akció – Budapest Bike Maffia –  „Krízis”
  • A közönségdíjat a Jobb Veled a Világ Alapítvány nyerte.