BÚÉK!

cimatado2019

2019-ben nagyon mozgalmas évet zártunk és legalább ennyi szakmai napot, tréninget, rendezvényt tervezünk 2020-ra is.

Több, mint 1300 intézmény

2019 szeptemberében, a Kongresszusi Központban már több mint 1300 intézmény képviselői találkozhattak a Boldog Óvoda és Boldog Iskola címátadón.

Ez hatalmas siker, ami a programban résztvevő lelkes pedagógusok nélkül nem jöhetett volna létre. Bagdi Bella előadása mellett megosztotta velünk értékes gondolatait Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prof. Dr. Oláh Attila és Prof. Dr. Vargha András, Dr. Mérő László és Kozma-Vízkeleti Dániel is. Velük az év folyamán többször is találkoztunk, és ígérjük fogunk még találkozni 2020-ban is.

Fogadj örökbe egy Boldog Óvodát vagy Iskolát! kampány

2019-ben is folytatódtak a támogatott akkreditált képzéseink és a Fogadj örökbe egy Boldog Óvodát vagy Boldog Iskolát! programunk, melynek keretein belül több intézmény is támogatóra talált. Az örökbefogadók között ott van a ROSAS Logisztikai Kft., akik a Zuglói Heltai Gáspár Általános Iskolát fogadták örökbe és így az egész tantestület térítésmentesen vehetett részt a 30 órás akkreditált képzésen és az iskola összes tanulója kapott Boldogságóra munkafüzetet. Novemberben pedig a szülői segítségnek és a Fruit-Bomba Kft.-nek köszönhetően megérkeztek a munkafüzetek és a Pozitivity társasjáték a kurityáni Kossuth Lajos Általános Iskola 2. osztályos tanulóihoz. Hálásak vagyunk!

Kutatások a boldogságórák pozitív hatásairól

Az ELTE Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportjával és a Károly Gáspár Református Egyetem Pszichológia Intézetével közösen folytattuk azt a kutatás sorozatot, amelynek során a boldogságórák eredményességét mértük és mérjük folyamatosan. A kutatások megállapították, hogy a Boldogságóra program nemcsak a gyerekek, de a pedagógusok jól-létszintjére is pozitív hatással van. A 2019/20-as tanév elején pedig új, szociometriai kutatást indítottunk, melyben arra vagyunk kíváncsiak, hogy hogyan fejlődik az osztályközösség a boldogságórák hatására.

boldogsagora

Országos gyerekkoncert-sorozat Bagdi Bellával és zenekarával

Bella a tőle megszokott hatalmas energiával kezdte a 2019-es évet is. Március elejétől Bagdi Bella fantasztikus hangulatú ingyenes gyerekkoncertjein 11 helyszínen összesen 10.000 gyerek énekelte a Boldogság dalát. Budapest, Nyíregyháza, Miskolc, Székesfehérvár, Veszprém, Szeged, Zalaegerszeg, Szolnok, Ajka, Cegléd és Szentes azok a városok, ahol az alapítvány segítői, támogatói közreműködésével csodálatos koncertek születtek.

boldogsagora

Ismét megrajzoltuk Magyarország boldogságtérképét

A Boldogság Világnapján (március 20.) az ELTE Pozitív Pszichológiai Kutatócsoportjával közösen minden évben publikáljuk az úgynevezett Boldogságtérkép-kutatás eredményeit, amelynek során évről-évre figyelemmel tudjuk kísérni a magyarok boldogságszintjének változását. Így volt ez 2019-ben is.

A főbb eredményeket összegezve megállapítható, hogy a magyar lakosság boldogságszintje a 2016-ban és a 2017-ben mért értékekhez képest emelkedést mutat. A régiók közül Észak-Alföld régióban elsősorban a Hajdú-Bihar megyéből származó adatoknak köszönhetően nőtt a boldogságszint. A korábban mérteknek megfelelően változatlanul a Nyugat-Dunántúl-i régióban a legboldogabb a lakosság és Észak-Magyarországon vallják magukat boldogtalannak az emberek annak ellenére, hogy itt is emelkedik a boldogságszint a 2017-es értékekhez viszonyítva.

A megyeszékhelyek közül Tatabánya – 2017 után – ismét Magyarország legboldogabb városa lett.

A teljes kutatás megtekinthető itt!

boldogsagterkep

Kreatív energiák a Boldogság Rajzpályázaton

rajzpályázat

Boldogság Világnapján számos televízió és rádióműsorban nyilatkoztunk és hívtuk fel a figyelmet a boldogság, a mentális jóllét fontosságára, de ezen a napon természetesen a gyerekekre is gondoltunk! Boldogság rajzpályázatot hirdettünk, amelyre több mint 2000 rajz érkezett. A díjkiosztón Bagdi Bella adta át az ajándékcsomagokat a győzteseknek.

Rajzpályázat győztes

A további győztes munkákat itt nézhetitek meg!

Boldogságóra szakmai turné 16 helyszínen

Alig 8 nappal a Boldogság Világnapja után elindult az idei év egyik legizgalmasabb rendezvénysorozata, a Boldogságóra program nyílt szakmai napok, amelyen 16 teltházas rendezvényen közel 1500 résztvevővel találkozhattunk és beszélhettük át a programmal kapcsolatos tapasztalataikat.

59774036_2290946547628317_2057342678277816320_o

Olyan komoly szaktekintélyek adtak elő a rendezvényen, mint a program fővédnöke Prof. Dr. Bagdy Emőke, Prof. Dr. Oláh Attila, az ELTE PPK vezetője, vagy Prof. Dr.Vargha András, a Károly Gáspár Református Egyetem Pszichológia tanszékének vezető-helyettese.

boldogságóra

De ez a rendezvénysorozat sem lett volna olyan sikeres, ha nincs az a sok lelkes, szakmailag felkészült pedagógus, akik a helyi eseményeket megszervezték. Külön köszönet a workshopokat tartó kollégáknak, akik minden helyszínen izgalmas feladatokkal színesítették a programot. Annyit elárulhatunk, hogy már csak néhányat kell aludni és indítjuk a 2020-as szakmai napok programsorozatot.

boldogságóra

A szakmai napokról itt tájékozódhatsz!

Énekelj a Földért! mozgalom

Alig telt el néhány nap, és máris a Föld napját köszöntöttük, április 22-én. A mára már világméretű mozgalom több évtizede szólít fel a környezet védelmére, és számos megmozdulással hívja fel a figyelmet a társadalmi felelősségvállalásra – hiszen ahogyan ma élünk, az a jövőnket befolyásolja. A Jobb Veled a Világ Alapítvány is évről-évre csatlakozik a mozgalomhoz az Énekelj a Földért! kezdeményezéssel. Az esemény lényege, hogy a Föld napja alkalmából énekléssel hívjuk fel a figyelmet a környezetvédelemre és egy fenntartható életmód, gondolkodásmód mellett való elköteleződésre. Idén 17324-en tartottak velünk.

Részletekért kattints ide!

Támogatott akkreditált képzések országszerte

Dezső Anita vezető trénerünk szakmai irányítása mellett egész évben nagy sikerrel zajlottak a támogatott képzéseink, amelyek még most is tartanak és amelyeken eddig közel 1000 pedagógus vehetett részt ingyenesen.

boldogságóra képzések

Boldogságóra program már szlovák nyelven is

Nagy büszkeség számunkra, hogy Szlovákiában már szlovák nyelven is elindult a Boldogságóra program.

A szlovák oldalt itt találod!

A losonci Milan Rastislav Štefánik Általános Iskola lelkes csapata május 15-én nagyon színvonalasan címátadót szerveztek a Boldog Óvoda és Iskola címet elnyerő intézmények számára.

admin-ajax

Az címátadó eseményen nagyszerű esettanulmányokat hallgathattunk meg a helyi pedagógusoktól, akik a boldogságórákkal kapcsolatos élményeikről és tapasztalataikról meséltek a közönségnek és lelkesítő előadást hallottunk Petra Kaločayová gyermekpszichológus tolmácsolásában is.

Az előadásokat a szlovák nyelvű CD keresztelője, valamint a gyermekkórus és Bagdi Bella közös éneklése zárta.

Újabb siker júniusban!

Sajtótájékoztató keretében jelentettük be, hogy minél több óvodába és iskolába szeretnénk bevinni a Boldogságóra programot a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom támogatásával.

Skrabski Fruzsina, a Három Királyfi kuratóriumi elnöke a Zugligeti Általános Iskolában tartott sajtótájékoztatón kifejtette, azt szeretnék, hogy a gyerekeknek olyan képességei alakuljanak ki, amelyek hozzásegítik őket ahhoz, hogy később jó szülőkké tudjanak válni. A két évvel ezelőtt egyetemisták körében végzett kutatásukra hivatkozva azt mondta, hogy annak okai között, hogy nem születnek meg a kívánt gyerekek, csak harmadik helyen szerepelnek az anyagiak és a karrier. A fő ok azonban az, hogy a fiatalok nem találnak stabil partnert, párkapcsolatot, másodsorban pedig félnek a szülői szereptől. A boldogságóra a pozitív pszichológia és az élménypedagógia eszközeivel ezen tud segíteni.

Több ezer taggal bővült a Facebook-közösségünk 2019-ben

A Boldogságóra közössége a virtuális térben is folyamatosan nő, most  már 21 ezren követnek minket a Facebook-on is.

Kövess minket itt is!

Megújult a boldogságóra oldal és rögtön díjat is nyertünk!

Oktatási kategóriában az újszerű cél és tartalom miatt, amit az oktatási honlapok között képvisel. A zsűri értékelése szerint: „A Boldogságóra úgy fogalmazta meg küldetését, hogy a pozitív pszichológia segítségével adjon ötleteket, segítséget a boldogságra való képesség fejlesztéséhez óvodás és iskolás korosztálynak. A honlap szerethető, barátságos vizualitással mutatja be eszközeit és módszereit a célcsoport számára. Minden releváns információt igyekszik már a főoldal átadni. Tartalma gazdag, számtalan ötlet, rendszeresen frissülő tartalom is segíti az oldalt használó pedagógusok munkáját.”

A nonprofit kategóriában Minőségi díjjal jutalmazta a neves szakemberekből álló zsűri a honlapunkat, mert innovatív, mégis barátságos képi világa bevonzza a látogatót, a tartalmak mögött pedig látszik a tervezés és a munka gyümölcse.

Fantasztikus évet zártunk és nagy reményekkel vágunk bele a következőbe!

Köszönjük 2019! Hello 2020! Jobb Veletek a Világ!