Boldogságóra tábor – 2. nap

105752563_289559908911736_7630940202368020169_n

Csodás délelőttünk volt ma a táborban, fantasztikus pedagógusokkal és gyerekekkel.

Reggel közös tornával kezdtük a napot, átmozgattuk magunkat.

A reggeli után Boldogságórás élményforgó következett, ennek a bemelegítő játékát láthatjátok a képen is.

Majd sorra jöttek az állomások. A Célok állomáson saját céljaikkal foglalkoztak a gyerekek, rajzoltak, célbadobósat játszottak. A következő állomáson a nézőpontváltást gyakorolhatták játékos feladatok segítségével, majd a Kapcsolatok állomáshoz érkeztek. Itt megismerkedhettek a Tanya papagájaival, akik közül az egyik reklámarc is.

Végül az Optimizmus állomáson optimista szemüvegen át tekintettek a saját lebeszélő hangjaikra, pozitív, megerősítő üzenetekkel vívtak hógolyó csatát és még egy igen komoly kihívást is teljesíteni kellett: 10 jó tulajdonságot, erősséget kellett gyűjteni saját magukról.

A táborban Öröm-olimpiát is tartunk, mindenki figyelmesen keresi és jegyzi a nap folyamán az örömeit és az esti tábortűznél fogjuk majd felavatni az olimpiai bajnokot.

A gyerekek a tábori füzetben szorgalmasan gyűjtik a Jóság Pecséteket, hogy a tábor végére 1500 pecsétet gyűjtsenek közösen, nagy nyeremények fejében!

Azt, hogy hogyan lehet pecsétet gyűjteni, az egyik negyedikes táborlakótól tudtuk meg:

Segítőkészségért, bátorságért! Vagy ha valakinek valami baja van és észreveszed, és segítesz neki. Vagy ha el tudom mondani, hogy miért vagyok hálás. De azért is kaptam ma pecsétet, mert valaki segített nekem egy játékban és azt mondtam: köszönöm!

Ma délután még sok meglepetés várja a gyerekeket, de erről majd a holnapi beszámolóban olvashattok.

Végül külön köszönjük a konyhán levő két segítő, Aranka és Reni segítőkészségét. Szinte lesik a kívánságainkat!