Az első Boldog Iskolás

előad

Hétről-hétre igyekszünk megismertetni veletek a boldogságórás pedagógusokat, személy szerint is, hogy egyre többet és többet tudjunk meg egymásról és így is erősítsük a boldogságórás közösséget.

Most Fábiánné Morvai Dórával, állandó blogszerzőnkkel beszélgetünk, aki több szállal is kötődik a Boldogságóra programhoz.

Mitóta vagy pedagógus Dóri?

1995- től tanítok a veszprémi Báthory István Sportiskolai Általános Iskolában, ez az első és azóta is egyetlen munkahelyem. Nagyon büszke vagyok arra, hogy a gyerekek segítségével én készítettem el elsőként az országban a Boldog Iskola pályázatot, így iskolánk lehet az első, amely viselheti ezt a kitüntető címet.

Már a pályázat elkészítése előtti időszakban, vagyis szinte a kezdetektől részt veszek a Boldogságóra programban, és rendszeresen tartok az iskolában, és a környéken – táborokban, rendezvényeken, mint meghívott előadó más iskolákban is – boldogságórákat. Részt vettem a boldogság-tankönyvek és munkafüzetek összeállításában is, rendszeresen publikálok a program blog- oldalán.

Hogyan kezdődött a boldogságórás pályafutásod? 

Mint ötödikes osztályfőnök csatlakoztam a programhoz, nagyon tetszett az, hogy a sok ötlet és hasznos tudnivaló segítségével tartalmas elfoglaltságot tudok biztosítani a gyerekeknek. A kezdet kezdetén a saját osztályomban vezettem a programot, ma már minden általam tanított osztály részt vesz benne. Legnagyobb eredménye a közös munkánknak a sok- sok boldog gyerek, a boldogságtábor, és a közös programok sokasága mellett az, hogy az elmúlt években már nem egyedül képviselem a boldogságprogramot az iskolánkban, a sok pozitív visszajelzés hatására több pedagógus csatlakozott hozzánk, és az elmúlt években többen el is végezték a képzést is, így már egy népes és lelkes tanárcsapat tagja is lehetek.

Most hanyadikos gyerekeket tanítasz?

Történelmet, német nyelvet és etikát tanítok az iskolában 3-8. osztályban, 1. osztályban nyelvi szakkört tartok a kicsiknek, emellett hosszú évek óta osztályfőnök is vagyok. Szívesen szervezek a gyerekeknek szabadidős programokat- gyakran járunk színházba, kirándulásokra, részt veszünk nemzetközi és helyi projektekben is.

Elárulsz még nekünk valami személyeset magadról?

A tanítás mellett egy ikerpár boldog édesanyja vagyok, a velük tartalmasan eltöltött idő kitölti a szabadidőm jelentős részét, de szívesen foglalkozom kreatív alkotó tevékenységekkel is- hobbim a keresztszemes hímzés, kiállításon is részt vettem már az alkotásaimmal.