A Boldog Iskolák második szakmai találkozója

szakmainap_7

Másodszor tartott szakmai napot alapítványunk Boldog Iskolák intézményvezetői, pedagógusai számára. 2017. április 6-án a Bijó Rendezvényközpont egyik termében gyűlt össze több mint száz érdeklődő, hogy meghallgassa két meghívott előadónkat, Prof. Dr. Bagdy Emőkét és Prof. Oláh Attilát, illetve hogy a Boldogságóra program eredményeiről, a fejlesztési tervekről tájékozódjon.

A délelőtt Bagdi Bella beszámolójával kezdődött, melyben az őszi találkozó óta eltelt időszak legfontosabb előrelépéseiről, az aktuális információkról és a jövőre vonatkozó tervekről esett szó. A beszámoló természetesen a zenéhez is szorosan kapcsolódott, hiszen felidéztük azokat a felemelő pillanatokat, melyek az Énekelj a boldogságért koncertsorozat során örökítődtek meg, melyen végül összesen tízezren énekelték el a program címadó dalát. Ezt az alkalmat szenteltük az Énekelj a boldogságért pályázat eredményhirdetésének is, és egy beküldött pályaművet is megtekinthettek a résztvevők. A pályázat eredménye itt olvasható. Az Énekelj a Földért felhívást, az ehhez kapcsolódó Gyújts egy gyertyát a Földért című dalt is megismerhették a megjelentek, és a helyszínen csatlakozhattak is kezdeményezéshez intézményük nevében. A felhívás néhány napja jelent meg, de már több, mint 20.000 ember csatlakozott hozzá.

szakmainap_8

Bagdi Bella beszámolóját Prof. Oláh Attila lebilincselő előadása követte, melyben a boldogságórák és a pozitív pszichológia legfontosabb tételeinek működő kapcsolatát mutatta be, majd azzal kapcsolatban tájékoztatta a résztvevőket, hogy milyen tudományos kutatás várható a boldogságórák hatásvizsgálatával kapcsolatban.

szakmainap_6

Az ebédszünet után Prof. Dr. Bagdy Emőke varázsolta el a közönséget. A Boldogságóra program a jövő szeptembertől stresszoldó relaxációs és meditációs elemekkel is bővül, a professzorasszony kimondottan a program tematikájához, boldogságórákat tartó pedagógusok számára dolgozott ki ehhez szakmai anyagot, mely a megújuló Boldogságóra könyvekben mindenki számára elérhető lesz. Mostani előadásában magával ragadó lelkesedéssel mutatta be be a relaxáció és meditáció fontosságát a gyerekekkel való iskolai munkában, és néhány technikát a résztvevőkkel is kipróbáltatott. Hatalmas sikere volt a felolvasott relaxációs versikéknek és a különböző korosztályú gyerekek számára kidolgozott meditációs szövegeknek.

szakmainap_3

A nap zárásaként tájékoztatást nyújtottunk a Boldog Iskola hálózat most induló Módszertani műhelyének működéséről és a Boldog Iskola pályázat új elemeiről, a cím meghosszabbításának és az Örökös Boldog Iskola cím elnyerésének feltételeiről.

szakmainap_2

Az élményekben és információkban egyaránt gazdag nap a szervezők és résztvevők számára is megerősítő volt: tudjuk, hisszük, érezzük, hogy a közös munkának értelme, haszna és jövője van. Minden résztevevőnek köszönjük, hogy megtiszteltek bennünket jelenlétükkel!