349 intézmény nyerte el a Boldog Iskola és Óvoda címet

Boldog Iskola szakmai nap

Boldogságóra Programunkhoz 4000 pedagógus csatlakozott, több mint 80.000 gyerek bevonásával. Hazánkon kívül idén szeptembertől további 6 ország iskolái (Szlovákia, Románia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország, Ausztria) is becsatlakoztak a magyar szakemberek által megalkotott személyiségfejlesztő gyerek programunkba. Ezen programunk idei rendezvényén 2017. október 5-én, Budapesten a Dürer Rendezvényházban, 550 pedagógiai intézmény vezetőjét és pedagógusát láttuk vendégül. A szakmai napon 349 intézmény került Boldog Iskola, Boldog Óvoda és Örökös Boldog Iskola címmel kitüntetésre.

bi_szakmainap

A szakmai napot Bagdi Bella személyiségfejlesztő énekesnő, a Jobb Veled a Világ Alapítvány elnöke nyitotta meg. A nyitó gondolatokat követően Bella, a Boldogságóra Program elindítója és szakmai vezetője – A jó boldogságóra titka – címmel tartott előadását a pedagógus kollégákból álló, lelkes közönség nyitottan és izgatottan hallgatta.

bi_bagdibella

A délelőtt folyamán esettanulmányokat osztottak meg a boldogságórákról, a foglalkozásokat vezető leglendületesebb pedagógusaink, akiknek ezúton is köszönjük a lelkesítő beszámolóikat.

Esettanulmányok előadói:

  • Strasszerné Farkas Márta intézményvezető (Székesfehérvári Kossuth Lajos Általános Iskola)
  • Tabajdi Éva pszichológus (Debreceni Árpád Vezér Általános Iskola)
  • Fábiánné Morvai Dóra pedagógus (Veszprémi Báthory István Általános Iskola és Köznevelési Típusú Sportiskola)
  • Hényelné Pásztor Zita intézményvezető (Csécsei Gézengúz Óvoda és Bölcsőde)
  • Balázs Jolán kollégiumvezető (Kecskeméti Egységes Gyógypedógiai Módszertani Intézmény)
  • Agnesa Setničková igazgatóhelyettes (Losonci Milan Rastislav Štefánik Alapiskola)
  • Heizer Zoltánné intézményvezető (Pápai Erkel Ferenc Ének és Zenei Általános Iskola)
  • Pataki Enikő intézményvezető (Kölcsey Ferenc Főgimnázium, Szatmárnémeti)

Esettanulmányok

Az órai vidám és megható történeteket a Boldogságóra könyvek bemutatója követte. Erre a neves napra, második kiadásban jelentek meg a gyerekek személyiségét fejlesztő kézikönyvek és munkafüzetek, melyeket szakmacsoportunk munkatársai, pedagógusok és szülők számára állított össze. Könyvenként több mint 200 személyiségfejlesztő játék és gyakorlat található meg, közérthetően elmagyarázva. Korcsoportonkénti igények szerint összeállított feladatokkal (3-6, 6-10, 10-14, 14-20 éveseknek), óvodai, iskolai és otthoni használatra készítettük a könyveket. Tudományosan mért a program pozitív hatása az ELTE – PPK által.

A könyveket Bagi Bella a Boldogságóra Program elindítója és szakmai vezetője írta, és Prof.Dr.Bagdy Emőke, klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervizor, a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emerita, a Boldogságóra Program fővédnöke és a könyvsorozat társírója, aki relaxációs programjával egészítette ki a gyakorlatokat. További társszerzők Dobrova Zita tanár, aki több mint 18 éves tanári tapasztalattal a háta mögött került a Boldogságóra fejlesztői csapatába, Dezső Anita pedagógus, business és life coach, szupervizor, Tabajdi Éva óvodapedagógus, pszichológus szakértőnk, és Bezzeg Andrea mentálhigiénés szakember, fejlesztő óvodapedagógus kollégánk.

A könyvbemutató után Prof. Oláh Attila, az ELTE Pozitív Pszichológia Kutatócsoportjának vezetője tartott előadást A tanár lehetőségei a boldogság és az optimális élmény fenntartásában címmel. Boldogságkutató szaktanácsadónk Oláh Professzor szerint – „Elismerésre méltó, hogy világviszonylatban is az elsők között született meg a boldogság elérésének, fenntartásának és fokozásának lehetőségeit szisztematikusan áttekintő, rendszerbe foglaló és a boldogság megteremtésének útjait saját élmény gyakorlatokkal elevenné tevő élménypedagógiai program és boldogságóra tananyag az óvodás és iskolás korosztály számára.”

Oláh Attila

Oláh Attila Professzor lenyűgöző gondolatait, Prof. Dr. Bagdy Emőke előadása követte, amiben a Professzor Asszony szakmai nézőpontjai mellett, egy relaxációs gyakorlatot is vezetett a résztvevő közönségnek.

bagdyemoke

A vidám, és szeretetettel teli szakmai nap a Boldog Iskola és Óvoda, valamint Örökös Boldog Iskola címek, és szakmai csomagok átadójával zárult.

Hálásak vagyunk támogatóinknak, hiszen nélkülük nem tudtuk volna ezt az eseményt megszervezni: a rendezvény lebonyolítási költsége meghaladta az egymillió Forintot, míg a szakmai csomagok értéke megközelíti a 6 millió Forintot. Ezúton is hálásan köszönjük Euro Familynek, a Dél- 100 Kft.-nek, és a Joker 208 Kft.-nek a támogatásokat, ami nélkül ez a szakmai rendezvény nem jöhetett volna létre.

Hálásak vagyunk még: 20 önkéntes társunknak, akik türelmes, szeretettel teli munkájukkal nagyban emelték a rendezvény fényét. Valamint köszönettel tartozunk a gyönyörű fotókért Halmai Gyöngyinek, Protzner Györgynek, és a videó felvételekért Radványi Szabolcsnak.

Kedves pedagógus társaink, kollégáink! Ezúton is köszönjük csodálatos és példaértékű munkátokat, amit nap mint nap megtesztek a jövő nemzedékéért! JOBB VELETEK A VILÁG!

A Boldogságóra könyvekről és munkafüzetekről a  ide kattintva további hasznos információkat találsz >>

Boldogságóra Facebook oldalunkon feltöltve, több száz fotó adja vissza a rendezvény hangulatát >>