Zrínyi Iskola Nagykanizsa

pr1.jpg

Április témaköre a MEGBOCSÁTÁS GYAKORLÁSA. Ez a téma szoros kapcsolatban van az összes eddigi boldogságfokozó technikával,amivel eddig foglalkoztunk.Kapcsolatban van az optimizmussal, a társas kapcsolatok ápolásával,a hálával,a megküzdéseinkkel. a jó cselekedetek gyakorlásával, a célok kitűzésével,stb…
Ebben a karantén időszakban napi szinten muszáj foglalkozni a lélekápolással,az érzelmekkel,a támogatással. Nagyon nehéz időszak,szükség van a támogatásra, a megerősítésre folyamatosan. Minden eddigi téma előfordul,s szinten van. Fontosak a bizalmi kapcsolatok, a jó viszonyok fenntartása, esetleges javítása. Az értékek keresése másokban, a jó kapcsolataink ápolása. Középpontban a SZERETET áll. Sok szó esett az érzelmekről, a megbocsátásról és a boldogságról a szülőknek szánt leveleimben. Ez az időszak mindenféle érzelmet kivált, érzékeny hónapok, türelmet,törődést és sok odafigyelést igényel.
Ez a hónap sok mindent tartalmazott ezért nálunk.
Készítettünk Hálaszívet az érünk dolgozó embereknek hálánk jeléül.
Gondoskodtunk a növényink ápolásáról.
Figyelemfelhívó plakátok készültek a karantén időszakra.
Készültünk a Húsvét ünnepére lelki ráhangolódással illetve tojásdíszítéssel.
Ünnepekben egymás felé fordultunk,megálltunk,elcsendesedtünk, egymásra figyeltünk. örültünk a családunknak,társainknak. Közösen mókás ételeket csináltunk.
Mesék feldolgozásán keresztül állatok bőrébe bújva vizsgáltuk meg az érzelmek fajtáit. Meseillusztráció készült A 3 kiscica tanmeséről.
Nagyon nagy témánk volt a Föld napja. Erre napokig készültünk és egy teljes napot szenteltünk rá videónézéssel,beszélgetéssel és sok rajzolással. Hallgattuk Bagdy Bella dalát:Gyújts gyertyát a Földért!
A tavasz ,az újjászületés folyamatos téma volt a hónapban, tavaszi csokrokat is festettünk.
Egymás támogatására vidám üzeneteket küldtünk videón, rajzokon keresztül.
Anyák napjára készültünk titokban.
Üzeneteket helyeztem a gyerekeknek az osztályunk ablakaiba.

Nagyon büszke vagyok az osztályomra ,hogy fiatal koruk ellenére milyen mély és őszinte érzelmeik vannak,mennyire figyelmesen és szeretetteljesen tudnak egymáshoz fordulni, mennyi szeretetet küldenek felém is. S emellett hálás vagyok az őt támogató családoknak is!
Azt hiszem tartalmas hónapot tudhatunk magunk mögött így online módon is!

Képek