Varázsszavak a Liliom csoportban!

179942600_1182378075543612_4659649510414570145_n.jpg

Szeretettel köszönjük, hogy a márciusi Boldogságóránk elnyerte a Hónap csoportja címet. A gyerekeknek és nekem is nagyon nagy meglepetés volt.
Ismét eltelt egy hónap, de végre újra együtt lehetünk.. Az áprilisi Boldogságóránk a megbocsájtásról és a varázsszavakról szólt. Számomra ez a hónap jelenti a Boldogságórák „össztáncát”, hiszen megbocsájtás nélkül nem lehetünk boldogok.. varázsszavak nélkül sem lehetünk boldogok.. Ha meg tudunk bocsátani, tudunk is bocsánatot kérni akkor elindulunk a boldogság útján. A varázsszavak által válhat a lelkünk fekete-fehérből színessé… és így boldoggá!
A tevékenységet Bezzeg Andrea; Tündéri bocsánat című meséjével indítottam. Majd egy kis beszélgetéssel folytattuk. Bocsánatot tudtunk kérni egymástól. A gyerekek olyan kedvesen és megbánóan kértek bocsánatot egymástól apró dolgokért is. Aztán megismerkedtünk a többi varázsszóval is. Egy kis labda segített minket a játékban, sorba mondtuk a varázsszavakat és közbe a labdát adogatták körbe egymás szemébe nézve a gyerekek. Érződött a kis energiájukba a megnyugvás. Ez után kicsit megmozgattuk magunkat Bagdi Bella Ho’oponopono című dalára, a végére már együtt énekeltük és a varázsszavak ismétlésénél párcsere volt, így mindenki mindenkivel táncolhatott. A tevékenységet a megbocsájtás jelét színezték ki a gyerekek, közbe tovább hallgattuk a Ho’oponopono dalocskánkat. Csodás szeretetteljes Boldogságóra volt és a varázsszavakat minden nap használjuk.

Képek