Valóra vált álmok tablója-rajzos tabló készítése /versenyfeladat/

Fodrász-leszek.jpg

Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium
Középsúlyos értelmi fogyatékos tanulók általános iskolája 5-6. osztály
Sziklaforrás csoport

A hónap során az optimizmus témájával a napi tevékenységeink során is több figyelmet fordítottunk egymás biztatására, pozitív hozzáállás megfogalmazására, megerősítésekre az elbizonytalanodások láttán. A gyerekek könnyen ráálltak a témára. Ezt már a hónap első órájának hangulata magával hozta. Egyébként is szeretik a biztonságos életteret, a lelki megerősítésekkel pedig bátrabbakká váltak. Sokszor a mosoly is elég biztatássá vált a megoldhatatlan problémákkal szemben.
Azzal, hogy a hozzáállásunkon igyekeztünk változtatni, nem jelentette azt, hogy állandóan győztessé vált mindenki, de belekezdett eddig halogatott nehéznek gondolt feladatokba és ez már fél győzelem!!!
Nem tart még mindenki azon a szinten, hogy értelmezni tudja mi miért nem sikerül, de támogató környezettel a kitartásuk pozitív irányba változik.
Elképzeléseik vannak, melyek azt jelzik, hogy akarnak, legalábbis álmodnak maguknak jövőképet. Ezek álmok, vágyak, de mindegyikük az önálló élet elérését szeretné. A mesék világának példáin túlléptünk, már nőttünk a tavalyi évhez képest! Rajzaikban a jelenlegi életükből jelentek meg részletek.
A legsikeresebb rajzok tartalma:
-„Fodrász leszek és nagyon szép üzletem lesz. Sokan járnak hozzám, mert szép hajakat csinálok.”
-” A házam mellett nagy kertem lesz, mindent ültetek és a feleségem is velem dolgozik.”
-” Nikolt veszem feleségül, három gyerekünk van. Az egyik fiú olyan mint én. Van traktorunk, halastó és udvar, mert a gyerekek ott játszanak.”

Képek