“Útravaló” – boldogságcsomag a jövőbe 5.B

323722405_855182119081030_502740516523780545_n.jpg

A gyerekek már profin készítik elő az osztálytermet, hiszen ilyenkor valami más történik mint a hétköznapokban…
A relaxációs hatású mozdulatokkal kísért légzőgyakorlatok után Nálatok milyenek az emberek? című tantörténetet olvastam fel – beszélgettünk arról, hogyan látjuk az embereket, milyen a beállítódásunk. Ezt követően a mikulászsákkal az alábbi játékot játszottuk – pl. barátságot kaptam, szeretetet adok – mindenki kapott is és adott is.
A gyerekek felírták egy kis papírlapra a nevüket, összehajtották, majd a mikulászsákba helyezték, mindenki kihúzott egy nevet, kapott egy szívet, ahova a kihúzott nevű gyermekről belső tulajdonságokat kellett legalább egyet, de lehetőleg minél többet – kiszínezték a szívet. Eközben a hónap dalát meghallgattuk.
Amikor elkészült mindenki felolvasták egymásnak a tulajdonságokat, majd átadták-átvették őket. Izgatottan várták, hogy sorra kerüljenek. Bár felsősökről van szó, még vannak, akiknek tanulniuk kell azt, hogy mit jelent a belső tulajdonság és mit jelent az, hogy az állítása pozitív legyen. Jó, hogy kapott mintát a többiektől és sikerült kijavítani a berögződést…

Képek