Út a Boldogság országába

20210611_215528-1-1.jpg

„A lehetőség, a csoda benned van, tőled függ, mit kezdesz az életeddel.”
(Sonja Lyubomirsky)

A csoda benned van, csak meg kell keresni, és ha megtaláltuk, fent kell tartani a boldogság szintjét. Hosszú út vezet odáig, de ezalatt a 10 hónap alatt nagyon sok boldogságfokozó technikával ismerkedtek meg a gyerekek.
Először megbeszéltük, mit is jelent a fenntartható szó jelentése. Beszélgetés során felidéztük a hónapok témáit, és elmondhatták, ki mit tanult és mit vitt magával. Elkészítettük a Boldogságkoktélunkat, amibe a gyerekek válogathattak a megismert technikákból. Szinte mindenki másból tett bele többet vagy kevesebbet a technikákból. Kinek, mire volt abban a pillanatban a legnagyobb szüksége.
Változtam? Erre a kérdésre a válasz igen volt. A gyerekek számokkal fejezték ki, mennyire igazak az állítások rájuk vonatkozóan. Kíváncsiak voltak az én érzéseimre is.
Mivel negyedik osztályosok vagyunk, így most közeledik a búcsú pillanata. Elkészítette mindenki a búcsúüzenetét. Nagyon jó volt látni, ahogy olvasták az egymásnak adott üzeneteket, és az első reakciójuk a mosolygás volt. (Én is kaptam.)
Egy mesével zártam a foglalkozást, melynek címe: Út a Boldogság országába. Nagyon szép és kedves történet, aminek a végén eljutnak a kis állatok Örömvárba. De az odáig vezető út nehézségekkel volt tele, amit közösen, összefogva, egymást segítve végül sikeresen végigjárták. Ilyen a boldogsághoz vezető út is, amin elindultunk.
Párokban megrajzolták a mese egy-egy fontosabb állomását. Közben meghallgattuk a hónap dalát is.
Bízom benne, hogy magukkal viszik ezeket a technikákat, érzéseket a következő évekre is, és megkönnyíti az életüket. Pozitívabban látják a világot, hiszen Jobb veled a Világ.
Emlékül mindenki kapott egy boldogságórás oklevelet, amit beragasztottunk a füzetbe.
Hálás vagyok, hogy megismertethettem velük a boldogságórákat.

Képek