Történet – Kiselőadás a sportról

képek 006

Én és a sport

Nem vagyok egy igazán sportos alkat. De szívesen fogócskázok a többiekkel és kedvencem a biciklizés. A család gyakran biciklire pattan és együtt kerekezünk a közeli töltésen. Nincs is jobb annál mikor tavasszal érezni a természet közelségét és csak én vagyok és a bicajom.

Nagyon szívesen készültem a társaimnak egy kis előadással.
A mozgás a legjobbat hozza ki testünkből. Erőssé teszi, és így mindent meg tud tenni, amire csak képes lehet. Egy kis mozgás után jól érezzük magunkat és úgy véljük, bármilyen problémát meg tudunk oldani. A testedzés erősíti az immunrendszert, mely segít minket megvédeni a betegségektől. Ha fittek vagyunk, akkor ritkábban leszünk náthásak és kapunk el más betegségeket. A jó kondíció idősebb korban is csökkenti a súlyos betegségek kockázatát: pl. szívproblémák, magas vérnyomás, cukorbetegség, elhízás…. A testedzés révén jobb lesz a közérzetünk. A mozgás csökkenti a stressz szintet, nem aggódunk annyit. Levezeti az agressziót, különösen ha valamilyen egészséges versengést folytatunk. Az emberek egy része azért sportol, hogy időt tölthessen el barátaival, új emberekkel ismerkedhessen meg.
A testmozgástól még jobban is nézhetünk ki, ami kellő motivációul szolgálhat. Izmaink erősek lesznek, javul a testtartásunk. A bőrünkre is jó hatással lehet. Megtarthatjuk kellő súlyunkat, ha pedig szükséges, leadhatjuk a felesleget.
Csak a hagyományos sportokat számíthatjuk a testmozgások körébe? Nem. A kutyasétáltatás, a táncolás és a játszótéren való futkározás mind-mind testedzés. Lehet ez bármilyen más fizikai tevékenység is, kemény, közepes vagy könnyed. A fontos: mozogni.

Aranyász György
5.a

Képek