Törpe eset nagy tanúsággal-Versenyfeladat

images.jpg

Egri Szalaparti EGYMI és Kollégium
Középsúlyos értelmi fogyatékos tanulók általános iskolája
Sziklaforrás csoport, 5-6. osztály

A hónap során sokat beszélgettünk a kapcsolatokról, míg eljutottunk a versenyfeladat témájáig. A magányos törpe problémaforrás volt számukra, ezért úgy döntöttek, kell neki barát!

„Naftalin, a törpe ma is magányosan sétálta körbe birtokát, hiszen valamiért egy ideje senki feléje sem nézett.”
Először énekelt, majd elkezdett hallgatózni, de nem hallott semmit. Aztán a kapu felől valami zajt hallott. Megörült, hátha valaki ismerőse jött, majd rájött, hogy az sem lehet, mert hosszú ideje egy látogatója sem volt. Ennek az az oka, hogy korábban se engedett be senkit, így lassan elmaradt mindenki. Naftalinnak a törpének „ szúrós” volt a természete, mint a növénynek az illata, mindenki tudta róla a környéken. A nevét is ezért kapta.
Most mégis hallotta a hangot a kapu felől. Veszekedve, dörmögve odament és egy gyönyörű kutyussal találta szembe magát. Első gondolata az volt, hogy elzavarja, de a kutyus csóválta a farkát és barátságosan dörgölőzött hozzá, ezért beengedte. Megitatta, megetette, simogatta és beszélgetett vele, estére beengedte a házába, együtt aludtak. Reggel jókedvűen ébredt. Furcsa volt neki a jókedv, de tudta, hogy a kedves kutya miatt van.
El is döntötte, hogy megtartja a kutyát, legalább nem lesz egyedül. Ezután kiáltásokat hallott a kerítésen túlról, az erdő felől. –Kókusz! Kókusz! Már tudta, hogy a kutya neve lehet, mert a kutya szaladt a kerítés felé. Egy vadászt látott. Ment ő is és beengedte Dömötört az erdőkerülőt.
Dömötör bemutatkozott és Naftalin már tudta, hogy övé a kutya. Nagy félelem jött rá, hogy megint egyedül marad. Most nem volt „szúrós”, barátságosan behívta Dömötört és nagyon jó kis beszélgetésbe kezdtek. Sokáig beszélgettek, nagyon jól megbarátkoztak. Meg is beszéltek egy következő találkozást.
Dömötör és a kutyus elmentek, de Naftalin már boldog volt, hogy lett barátja. Egyszerre kettő is.

“Bár fontos tudnunk, hogyan érezzük magunkat jól egyedül is önmagunkkal, nem szabad megfeledkeznünk arról, hogy szükségünk van mások szeretetére és társaságára.” /Demi Lovato/

Képek