Testmozgás öröme

Plakát-4.jpg

„ Az élet olyan, mint a biciklizés. Ha meg akarod tartani az egyensúlyt, mozgásban kell maradnod.” (Albert Einstein)
Ezekkel a gondolatokkal vezettem be a május hónap témáját, a testmozgást.
Megbeszéltük a mozgás fontosságát, milyen jótékony hatásai vannak a szervezetre.
Kíváncsi voltam a sporttal, testmozgással kapcsolatos véleményükre is, ezért játszottunk Én meg a mozgás című játékot. Érdekes volt megfigyelni a gyerekek véleményét, és meghallgatni az indokaikat.
Meghallgattuk a hónap dalát, mely mozgásra késztette őket.
Megismerkedtünk Kocogáspárral és Tetétlen történetével. Kiderült számukra a nevek jelentése is. Tetétlen nem szeretett játszani, mozogni a többiekkel, ezért mindig kihúzta magát ezekből a dolgokból. Szeretett egyedül üldögélni a fa alatt, hiába hívták a többiek. Egy napon azonban az egyik tanár kérésére elkezdett szurkolni a társainak. Ekkor rájött, hogy milyen jó lenne együtt játszani a többiekkel. Szerencsére Kocogáspár a segítségére sietett, és minden nap együtt kocogtak az iskolába.
Az osztályunk közös játéka az ipi-apacs. Élvezik, amikor ki tudják számolni a hunyót. Rengeteg mozgásra van benne lehetőség, szükség esetén kúsznak-másznak, futnak. Az együtt játék öröme van jelen.
Szófelhőn különböző mozgásfajtát gyűjtöttek össze.
A testmozgással szorosan összefügg az egészséges életmód. Hogyan élhetjük a mindennapjainkat egészségesen? Mit teszel érte?
Mesebeli olimpiára elkészítették a nevezési lapokat. Néhány nagyon ötletes született.
Plakátot készítettek egy általuk kitalált sportrendezvényre, amit meg is szeretnének valósítani a júniusi hónapban egy másik osztály bevonásával.
Sok örömet okoz a mozgás, mely során a kapcsolataink is erősödnek.
A „Lassított felvétel” című játék nagyon tetszett a gyerekeknek.
A „Tollpihefújás” játékot mi lufival helyettesítettük, és nem fújták, hanem először kézzel ütötték finoman, majd ujjheggyel és végül fejjel. Jó szórakozás volt!

Képek