Testmozgás háza

187399817_315647150167621_2766639906807536892_n.jpg

Izgő- mozgó apróságok fát ültettek
A Nagykárolyi 1-es Számú Napköziotthon 5-ös Számú Tagintézményének, valamint a Nagykároly- Kertvárosi Református Egyházközség által létrehozott és támogatott református napköziotthon ,,Bogyó és Babóca” kiscsoport (óvónők: Baumgartner Ildikó, Suhó Andrea) óvodásai önkéntesként vettek részt egy faültetési programban. 6 darab gyümölcsfát ültettünk el a játszótér udvarán, ez év május 14-én.
Pedagógiai programunk keretét az egészséges életmódra nevelés adja. A kisgyermekkorban a legnagyobb a mozgás jelentősége. A személyiség valamennyi szegmensét fejleszti.
A gyermek, a mozgáscselekvésen, játékon keresztül tapasztalja meg önmagát, társait és az őt körülvevő világot.
Az egészséges életmódra nevelés alapvető feltétele a fizikai aktivitás – legyen szó sporttevékenységekről, kertészkedésről.
Pedagógiai programunkban kiemelt helyen szerepel a környezetvédelem, a környezeti értékek megóvása és a biodiverzitás fenntartása.
A régi, sok esetben 500 éves ellenálló gyümölcsfajtákat óvjuk, védelmezzük. Ezzel támogatjuk a biodiverzitás fenntartását is.
Először is körültekintően kiválasztottuk az elültetendő fák helyeit. A legfőbb szempont az volt, hogy a fák közel legyenek a játszótérhez, hogy majd árnyékot nyújtsanak a rekkenő nyári hőségben.
Az izgő- mozgó apróságok ástak, ültettek, elhelyezték a fa kerítéselemeket. Almafákkal és fügefákkal színesítették az óvoda játszóterét. Az óvodapedagógusok és dajkák példaértékű munkája, a gyerekek őszinte mosolya, vidámsága megmutatta a közösen végzett munka örömét. El is fáradtak, de megtapasztalták az önzetlenül végzett munka örömét. Olyan volt ez a tevékenység, mintha a Testmozgás házát rajzolták volna meg, minden egyes helyen különböző mozgásformát tudtak végezni az izgő- mozgó faültetők.

Képek