Testmozgás a Pillangó csoportban

BOLDOGSAG0.jpg

A havi témánk a testmozgás volt. Úgy gondolom ez a téma áll a legközelebb a gyermekekhez a tíz téma közül a Boldog Óvoda 10 témaköréből.
A pillangó csoportba látogatott Breki a kis béka. A gyerekek bemutatkoztak neki. A gyerekeknek nagyon tetszett a kisbéka.
Beszélgető kört alakítottam ki, ahol megbeszéltük, hol él a béka, mit eszik a béka, kitől fél a béka stb. Körbe adogattuk Brekit, mindenki megsimogatta.
Közben elmondtuk a Bújj te béka a bokorba… című mondókát…, Zelk Zoltán: Hová szaladsz vízipók című verset is elmondtam. Aztán felajánlottam nekik a Két békáról szóló mesét, ami nagyon megtetszett nekik.
Majd elindultunk a tornaterembe Brekivel, ahol meglepetés várta a gyerekeket, előre kialakított „vizes” akadálypályák.
Az első játék volt egy matróz, aki irányította a legénységet és különböző módon kellett nekik átkelni a folyón, akinek sikerült az részt vehetett a következő akadályba.
Talpon tenyéren kellet átkelni a mocsáron, ahol krokodilok tanyáznak. Majd békává változtak és egy gólya lépdelt felettük, aki megmozdult azt a gólya elkapta és megcsikolta.
Tovább folytattuk az utunkat, elérkeztünk a tóhoz, ahol szúnyogvadászat volt. A békakirálytól ki tud több szúnyogot megszerezni. Nagyon élvezték ezt a játékot is.
Tovább haladtunk a következő állomásra, ahol egy gólya várt bennünket. Ki tud tovább féllábon állni.Ez is egy ügyességi játék volt. De a gólya nagyon csalafinta volt, mivel tapssal jelezte és lábat kellett cserélni.
Tovább folytatódott a játék megtaláltuk Breki piros kalapját. Kiszámoltuk ki legyen a fogó. Akit megfogott az leült. Bátran mondhatom nagyon tetszett minden gyereknek ez a kaland, és hangulati lázárás képen a Bagdi Bella : Jól érzem magam … című dalára közösen táncoltunk.
Mikor kipihenték magukat zárókört alakítottunk ki. Kérdéseket tettem fel:
– Hogy érezted most magad?
– Melyik játékban érezted magad a legjobban.
– Melyik volt izgalmasabb gólyának lenni vagy békának?
Pozitív eredményként értékelem, hogy a gyermekek a végén megkérdezték :„holnap is csinálsz nekünk ilyen meglepetést”?
Nagyon fontosak számomra ezek a játékok, mivel nagyon jó közösség formáló erejük van, hiszen a mai világban, nagyon keveset mozognak otthon a gyermekek, mivel előtérbe került a tablett, a telefon, laptop ..stb.
Ebben a hónapban Családi napot szerveztünk a szülőknek, ahol betekintést nyerhettek a Boldog Óvoda Program elméleti és gyakorlati játékaiba.

Képek