Testi egészségünk (2020. május)

97039977_2296223987338148_6262782914296020992_n.jpg

A lelki feltöltődés mellett nagyon fontosnak tartom a testi feltöltődést is. A természet kincsei (fák, növények, állatok) pozitív hatással vannak ránk, energiát adnak nekünk. A karantén időszaka alatt arra motiváltam óvodásaimat, hogy tartózkodjanak minél többet a szabadban (természetes az előírásoknak megfelelően).

A Madarak és fák napja alkalmából verstanulásra (Móra Ferenc: Fecskehívogató) és faölelésre invitáltam a gyerekeket. Nagy örömömre sok videó felvétel és fotó érkezett szavalásról, a tavasz virágairól. Zárt csoportunkban egy külön albumot készítettem arról, hogy a gyerekek fákat öleltek, szép növényeket fotóztak.

Esős idő esetén is arra bíztattam az ovisaimat, hogy van lehetőségük a mozgásra. Online tornát töltöttem fel dajka nénim közreműködésével („Egy-kettő-három-négy, nézd a kezem égig ér…”). A gyerekek online meghallgathatták Bezzeg Anna: A lusta király című meséjét is. Továbbá különböző mozgással kapcsolatos oldalakat ajánlottam a családok számára (Katus Attila oldala).

A Napraforgók csoportunkba érkeztek olyan fényképek, melyen az egyik kislány a kertben tevékenykedik vagy az egyik édesapa csúszdát és hintát épít gyermekeinek. Hihetetlen volt számomra, hogy a családok számos lehetőséget találtak a testmozgásra.

A mozgás számomra is fontos. Rendszeresen járok spinnracing edzésre, de az elmúlt időszakban szüneteltek az edzések. Vásároltam egy szobakerékpárt és heti két-három alkalommal rendszeresen meghajtom a biciklit. A természetben is rendszeresen használom a kerékpárom. Ez az a mozgásforma, ami teljes mértékben levezeti a feszültséget és feltölt energiával.

Az elmúlt hetekben is folytattam a napi pozitív gondolatok megosztását. Minden reggel húzok egy lapot a Boldogságóra személyiségfejlesztő kártyái közül és feltöltöm a zárt csoportunkba. Boldogság számomra, hogy a szülők rendszeresen követik és várják a napi útravaló gondolatot.

Köszönöm, Boldogságóra csapata!

Képek