Tavasz, remény, szeretet

Szélforgó2RÉKA.jpeg

Az apró örömök ötlettárát az osztály korábbi munkáihoz, a jelenlegi motiváltságukhoz, a különleges körülményekhez és a furcsa időkerethez igazodva gondoltam át.

A nevelés és oktatás ezen körülmények között is meg tudott valósulni. Adott volt egy figyelmes tanító és sok nyitott gyermek, akiket a családjuk támogatott. A közösségi tér (classroom, meet foglalkozások) délelőtt és délután is pezsgett. A tanulók örömmel hallgatták, figyelték egymás gondolatait, munkáit, alkotásait. Bemutatták háziállataikat, a kiskertbe ültetett virágjaikat. Tapsoltak, nevettek, örömet adtak egymásnak a kamerán keresztül. Büszkén írhatom, hogy segítettek a házimunkában is: ágyazás, ruhateregetés, zoknipárosítás, mosogatás.
A családok a hétvégén örömkereső sétára indultak.
Néhány szülői reflexiót szeretnék megosztani:
„Nagyon megtetszett Hunornak a hajtogatás, kis segítséget azért kért a bonyolultabb hajtásnál. Azóta is éneklik Hannával az „Erdő szélén házikó „-t 😃👵🐇”

„Egyszerre csináltuk a lovacskákat, így a Tomikának is könnyebb volt. Meg nem hagyott a kreativitás, hogy ne próbáljam ki. Jó kis feladat volt, tetszett!”

„Köszönjük! A nagytesó besegített. Megihlette a feladat!”

„Mi is nagy ölelést küldünk! Anna nagyon élvezte a délutáni beszélgetést. Utána elmosogatta amit talált, és még egy-két ablakot is letisztított! Szép estét kívánunk!”

Az örömleltár igazán színes palettáját mutathattam be. Az én örömnaplóm szívszorító történetekkel lett tele. Köszönöm Mindenkinek!

Képek