Társasozz a szabadban!

Játszótér.jpg

Május hónap feladata a testmozgás gyakorlása volt. Először közösen beszélgettünk arról, hogy miért is fontos a napi testmozgás. Ahhoz, hogy az alkunkon változtassunk, erős izmaink legyenek, ellenállóak legyenek a csontjaink, vagy egészségesebb szívet, tüdőt szeretnénk, akkor a megoldás a kezünkben van. Megbeszéltük, hogy ezeket a tulajdonságokat ugyanis az életmódunkkal vagyunk képesek alakítani.
Nagyon fontos a sport és a mozgás. A betegségekkel szemben is ellenállóvá tesz és segít a koncentrálásban is. Elmeséltem nekik, hogy régen a gyerekek szabadidejükben többnyire mozogtak, rendszerint a szabad levegőn. Ma a kedvenc időtöltések egyre nagyobb részét már egészen más tölti ki. A beszélgetésből kiderült, hogy nagyon keveset sétálnak, mert az autók háztól házig viszik őket, sokat ülnek sajnos a számítógépek és a telefonok előtt. Köztudott, hogy a rendszeres testmozgás nem csak a testre, hanem a lélekre is hat.
Miután beszélgettünk, a mondóka segítségével megmozgattuk magunkat.
Az óra folytatásaként elmeséltem nekik Az erdei tornaverseny című mesét. A beszélgetőkör során a következőkről beszélgettünk: Milyen nyerni?, Mi a fontos?, Mit éreztek az állatok a verseny előtt? Milyen hátránya lehetett a lajhárnak, hogy nem vett részt a rendezvényen?
Megkérdeztem tőlük, hogy mit sportolnak? Miért pont azt választották? Hogy viselik, ha nem ők nyernek?
Majd megnéztünk egy dokumentumfilmet a hit és a kitartás erejéről: Az akaraterő diadala- Kerri Strug története
Nagyon meghatotta őket a történet. Közösen összegyűjtöttük azokat a tulajdonságokat, amik jellemezték a kislányt.
Végezetül elmeséltem nekik A mezei nyúl és a sündisznó című mesét, majd meghallgattuk Bagdy Bella: Jól érzem magam című dalát is.
A boldogságóra további részét a szabadban töltöttük, a játszótéren. Akadálypályán kellett teljesíteni a feladatokat, majd szabad mozgásos játékok következtek. Nagyon jól érezték magukat. Sajnos elkezdett esni az eső, így egy vidám társasozással ( activity junior) zártuk a napot.

Képek