Társaságunk kapcsolatai

Társaságunk kapcsolatai

Ebben a hónapban a társas kapcsolatok gyakorlását összekötöttük a tolerancia világnapjának feladataival.
Plakátot készítettünk arról, hogyan kell viselkednünk a tőlünk eltérő kinézetű, vallású, viselkedésű emberekkel. Több videót is megnéztünk, többek között a Nyuszilány példáját is.
A társas kapcsolatok gyakorlásához az archívumból választottam feladatokat, amelyért külön köszönet a szervezőknek. Meggyőződésem ugyanis, hogy a havi ajánlásban ugyan kiváló példák vannak, a csoport aktuális viselkedésének, az osztályközösség problémáinak, a gyermekek lelkiállapotának megfelelően kell alakítanunk a foglalkozások menetét. Ehhez nyújt segítséget a korosztályonként válogatott feladatgyűjtemény.
A kedvenc játékaink voltak ebben a hónapban: a „Százlábú”, a „4 perc” és a „Csak tekintettel”. Elkészítettük a „Szeretetnyelv tesztet”, és többen otthon a szüleikkel is kitöltették és kiértékeltették a feladatlapot. Így a szülők is betekinthettek a tevékenységünkbe és gazdagodhattak némi önismerettel.
Nagy lelkesedéssel -a csoportmunka erősítésével- alkották meg a „mi házunkat”, amelyen egyébként több órán keresztül dolgoztak, és a szabályalkotással együtt több tantárgyhoz is kapcsolódtunk ezzel.
Úgy érzem, ebben a hónapban igazán a „társaságunk kapcsolatait” ápoltuk a feladatok és gyakorlatok segítségével.

Képek