Társas kapcsolatok boldogító ereje

TársasKapcsolatok1Kép.jpg

„A kedves szavak rövidek és könnyen kiejthetőek, de a visszhangjuk valóban végtelen.” idézet értelmében minden tanuló kapott egy-egy A5-ös lapot. A lap tetejére mindenki felírta a saját nevét. A lapokat elindítottuk körbe és mindenki írt vagy rajzot a másiknak egy-egy kedves dolgot. Amikor a lapok visszaértek eredeti tulajdonosukhoz, beragasztottuk azokat az osztályfőnöki füzetbe.
Megbeszéltük, hogy mindenkinek vannak jó tulajdonságai és a többiek ezt észre is veszik, erről tanúskodnak a lapokra írt/rajzolt kedves szavak. A következő kérdéseket is megválaszoltuk: Mi az, ami a lapodra került és nagyon meglepett téged? Mi az, amivel nem értettél egyet? Miért írhatták azt neked a többiek? Van valami, ami szerinted még felkerülhetett volna a lapodra?
Az óra végén mindenki kapott egy-egy színes ceruzát. A feladat az volt, hogy a füzet nem mozdulhat el a padról és így kellett 5 perc alatt elkészíteni egy legalább 4 színt tartalmazó rajzot. Egy talpraesett kislány (neki direkt a sárga színt adtam) az osztályból, azonnal körbefordult és a körülötte levőknek rajzolt egy-egy napot. Majd felállt és elindult a többiek padjához. Természetesen ezután, már mindenki útra kelt és elkészültek a rajzok. A rajzok elkészítése után megállapítottuk, hogy szükségünk van igazi társas kapcsolatokra, amelyekben jó érzés segítséget adni és kapni.

Képek