Társaimmal boldogan

20180111_100700.jpg

A második foglalkozás alkalmával a csoporthoz tartozást igyekeztünk elmélyíteni, a társas kapcsolatok erősítésén keresztül. Szeretnénk, ha elfogadnák egymást, szeretettel és segítségnyújtási szándékkal fordulnának egymás felé. Ki szeretnénk alakítani, hogy odafigyeljenek egymásra, tartsák tiszteletben egymás érzéseit, és érezzék, hogy szükségük van egymásra ahhoz, hogy boldogok legyenek.
A foglalkozást a mozgásalapú relaxációval a Napimádással kezdtük. Ezt követően jelükkel ellátott szeretetszíveket ajándékoztak egymásnak. Boldog Dóra mesehallgatásra hangoló mondókáját követően elmesélte a kicsiknek a A répa mesét. A történet segítségével beszélgetést kezdeményeztünk arról mennyivel könnyebb, és eredményesebb egy tevékenység, ha egy közösség összefogásával készül. Megbeszéltük azt is, hogy melyik gyerek kivel szeret játszani, és miért. Majd párokat alkotva néhányszor eljátszottuk a Húzz, húzz engemet dalos játékot, amit az Add tovább az ölelést! játékkal folytatunk. Szívet melengető érzés volt látni, ahogy odabújtak egymáshoz a kis csöppségek és megszeretgették egymást.
A foglalkozás végén meghallgattuk és utánzó mozgásokkal kísértük Bagdi Bella: Ha boldog vagy mutasd meg mindenkinek dalát. A dalt a gyerekek kérésére többször is meghallgattuk, miközben a barátok tenyérnyomatos szívecskéket készíthettek, amit a folyosó díszítésére használtunk fel.

Képek