Tabló-optimista postaláda

IMG_20191022_1220011.jpg

 Boldogságóra októberi témájához kapcsolódva egy jó hangulatú,élményekben gazdag órát töltöttünk el a csoportommal.A héten foglalkoztunk a szelektív hulladékgyűjtéssel és az újrahasznosítással.Annyira kreatívak voltak a tanulók,hogy úgy döntöttem, rákapcsolódunk az Optimizmus témára is. A gyerekeknek az óra elején relaxáció céljából egy rövid történetet meséltem egy napraforgóról,mely a réten addig volt pesszimista a többi napraforgóval együtt, míg ki nem sütött a Napocska. Ezt szerepjáték formájában el is játszottunk. A ráhangolódás után felcsendült Bagdi Bella: „Repülj velem”című dala. A vidám zenéhez kis táncos koreográfia is tartozott,   a gyerekek nevetve, jókedvűen mozogtak együtt. Ezt követően rátértünk a havi feladat kivitelezéséhez.
Kitaláltunk egy történetet egy postaládáról, amely a szemétdombra került, mivel a tulajdonosa elköltözött és kidobta,mert nem volt rá szüksége, majd egy kisgyerek rátalált,hazavitte, átfestette és újrahasznosította, megint lett funkciója a ládának. Újrahasznosítva lett OPTIMISTA,és bízott benne,hogy 30 év múlva is hasznos lesz.
Az óra utolsó szakaszában a „ mindenre képes vagyok“ mottót követve a gyerekek készítettek egy képet, melyen egy optimista kislány szerepelt.Végül elkészítettük az OPTIMISTA tablónkat.

Állatbarátok csoportja

Képek