Szeptember a Hála hónapja a Révayban is

Szeptember a Hála hónapja a Révayban is

Elkezdődött egy újabb tanév, amelybe legalább akkora lelkesedéssel kezdtünk, mint az előzőbe. Örölök, hogy négy új tanulóval bővült a csapatunk. Közülük egy lány már találkozott ezzel a programmal az előző iskolájában. Így már 14 lelkes kiskamasszal indulhatunk el a közös úton.
A Boldogságfokozó hála témát körben ülve, egy kis lazító, relaxáló gyakorlattal kezdtük. Figyeltünk a légzésünkre, megfogtuk egymás kezét, EGYÜTT voltunk. Elsőként szétvágott nyomtatott képeket osztottam, amelyet a segédletben kaptam. Így négy csoporttá rendeződtek. Felragasztották a képeket egy lapra. Először koscsoportos formában, majd közösen beszélgettünk a képekről. Megkérdeztem, hogy hogyan köthetőek a hálához. Nagyon aktívak voltak, mindenki szívesen bekapcsolódott a beszélgetésbe. Ezt követően közös gyűjtésbe kezdtünk. Lejegyeztünk 50 dolgot, amiért hálásak lehetünk. Fantasztikus ,hogy milyen szívet melengetően beszéltek a családjukról, nevelőikről vagy a barátaikról.
Kreatív feladatként megbeszéltük, hogy Hála-fát készítünk, amit a tagozatunk folyosóján helyezünk el. Levelekre írtuk fel, hogy miért vagyunk hálásak. Másokat is biztattunk, hogy helyezzenek fel leveleket a fára, egy-egy szóval amiért hálát éreznek. 🙂
Az órát közös énekléssel és nagy öleléssel zártuk. 🙂
Hálás vagyok értük:)

Képek