Süssünk kenyeret!

sütés-3.jpg

Ebben a hónapban 2 nap is tartottunk Boldogság-órát, különböző helyszínnel. A csoportszobában a szőnyegre elhelyeztük a „Nyugalompaplant” amit, a gyermekekkel közösen készítettünk , a sáljaikból fontam össze. Erre többször is lepihentek felváltva a gyermekek a nap folyamán.
Bagdi Bellával, a Hónap dalára mozogtunk, énekeltünk, kellően ellazultunk. A gyermekek megjegyzése a dal végén: „Ez nagyon jó volt!”
Megnéztük közösen a „Fel a fejjel” című animációt, ami motiválta őket a beszélgetésünkhöz. A témánk, a hónap témája a megküzdés. Nagyon jól megértették a kisfilmet, a nagyobbak okosan megfogalmazták mondanivalójukat a látottak alapján. Arról is beszélgettünk, hogy nekik mi mindennel kell megküzdeniük.
A Kicsi dió című mesét meséltem nekik, megbeszéltük, hogyan készül a kenyér, illetve a cipó. Sok ismeretet szereztek a gyerekek, nagyon figyeltek, érdeklődőek voltak. Másnap is mesélgették, felidézték.
A mozgásos dalos játékot a tornaszobában játszottuk el. Ügyesen megtanulták a szöveget, megértették a szabályt. Biztos, kedvelt, dalos játékukká válik a „Kecske-becske mit csinálsz?” című játék. Ezt összekötöttük az „A part alatt” című dal éneklésével, és a dal szövegének megfelelően mozogtunk, eljátszottuk a dalt. Előtte felelevenítettük a „Kicsi dió” című mesét. Megbeszéltük,hogy a cipó ugyanúgy készül, mint a kenyér. Gyurmából készítettünk is kiscipót, amit a későbbiekben a gyermekek a babakonyhában felhasználtak szerepjátékaik során.

Képek