Sünisek céljai a Boldogságvárban!

IMG_20180126_103932.jpg

Boldogságóra
2018 január, Süni csoport

„Amit a cél elérésével kapunk, közel sem olyan fontos,
mint amivé válunk, amíg azt elérjük.”
/Zig Ziglar/

A Boldogságórát januárban a Bagdi Bella CD-n lévő gyermek relaxációval kezdtük. Igyekszünk ezt beépíteni a heteinkbe, és rendszeresíteni. A gyerekek egyre jobbal élvezik, és egyre inkább képesek ellazulni. Szeretik, ismerik, szívesen éneklik a dalt is.
Ezután a mesekalap jött el hozzánk, ma is egy mesét hozott nekünk: A Boldogvár meséjét!
A mondóka nagyon tetszett nekik: „Fújj, fújj erősen! S minden ami bánt, meglátod, azonnal, már nem akadály! Fújj, fújj!” Mindenki jó erősen fújt, ez felért egy kis légző gyakorlattal! Ezt a mondókát lehet, hogy bevesszük az ovis életünk mindennapjaiba is.
A mese végén beszélgettünk a meséről, valamint arról, hogy ki mit szeretne elérni, esetleg megtanulni. Először mi óvó nénik mondtunk példákat, így talán egyszerűbben ment nekik megfogalmazni a saját céljaikat. Ez egy nehéz feladat a kisgyerekek számára. Miután átbeszéltük, leültünk és le is lehetett rajzolni ezeket a megfogalmazott célokat, kitűzött vágyakat!
Sok szép rajz született, csendben, nyugodtan dolgoztak rajta. A rajzokból aztán a szőnyegre kiraktunk egy nagy várat. A Boldogság vár a céljainkkal!
Zárásképpen megcsodáltuk a műveket.

Képek