Süni csoportosok őszi fája (szép új világ)

IMG_4189.jpg

Jelenleg az ősz témakörében tevékenykedünk, a termésekről, az ősz szépségeiről beszélgetünk, így ezért is gondoltuk hogy egy őszi fa és a gyönyörű színes levelei jelképezzék a boldogságot!
A boldogságórát azzal kezdtük, hogy 4 gyermek, akik önként vállalkoztak, megfestettek egy nagy csomagoló papírra egy fát. Sokat és nagy gonddal dolgoztak rajta. Ügyesen összedolgoztak, és szépen együttműködtek. Ez alatt a többiek, előre kivágott faleveleket kaptak, amit ki lehetett színezni. Mindenki saját maga választotta meg, hogy mivel, és milyen színűre festi meg a levelét, így egyedi és különleges levelek születtek. Amikor a fa is elkészült és mindenki kiszínezte a levelét, akkor összegyűltünk, közösen. Majd megbeszéltük, hogy milyen ez a fa? Nincs rajta, levél, kopasz. Hiányoznak róla a levelek!
Majd egyesével mindenki hozhatta a levelét, amit kiszínezett és felragaszthatta rá (tetszőleges helyre). Mielőtt feltette, meg kellett fogalmaznia egy olyan dolgot, aminek örül az életben, amitől boldog, ami örömet okoz neki! És az a levél jelképezte számára ezt a dolgot, és ezzel színesíthette és díszíthette fel a fát! Mi, a két óvó néni is feltette a saját kiszínezett levelét, ezzel példát mutattunk a gyerekeknek, és mi is részesei lehettünk a csoport közös alkotásának!
A végeredmény pedig csodás lett, a gyerekeknek nagyon tetszett. Ezután közös fotót is készítettünk az elkészült csodáról, majd kitűztük a csoport ajtó elé! A gyerekek érdekes és számukra valóban fontos dolgokat fogalmaztak meg, bár volt olyan, aki a másikat utánozta, még gyakorolni kell az ilyen jellegű megnyilvánulásokat.

Képek