Sose legyünk céltalanok! :)

82821196_506027140032726_3299770266246184960_n.jpg

A januári boldogságóra különlegesnek számított. A hónap témája: célok kitűzése és elérése. Ennek kapcsán a helyi könyvtárba terveztem most a boldogságóránkat. Azt szerettem volna, hogy a könyvtárban beszélgessünk célokról, célok kitűzéséről, elérésük lehetséges alternatíváiról. Lapozgassunk olyan témájú könyveket, melyek célok kitűzésére inspirál majd bennünket. Például ajándéktárgyak készítése, családi ünnepekre készülődés, kirándulás stb.
Már az, hogy „célba vettük” a városi könyvtárt mindenkit nagy örömmel, boldogsággal töltött el. Izgatottan öltöztek, húzták a cipőket, kabátokat, sapkákat. Mivel többségük intézményi keretek között él a mindennapokban, így különösen „nagydolognak” számít, ha bárhová is eljuthatnak, nemhogy a bólyi könyvtárba, ahol mindig nagy szeretettel fogadnak bennünket. A tanulók tudják már, hogy itt érdekesebbnél érdekesebb kiadványokat lapozgathatnak a kedvük szerint.
Elindultunk. Már az odavezető út is próbára tett bennünket, mert akkora volt a köd, hogy az orrunkig se láttunk. Mikor lassú sétával megérkeztünk a könyvtár bejáratához, az ajtóban hálát adtunk, hogy rendben célba tudtunk érni, nem történ semmi baj az úton.
Az óra első felében célirányosan kiválogatott könyveket nézegettünk, melyeket a képességeikhez és érdeklődésükhöz közel állónak véltem. Úgy tűnt, hogy a sok szép, színes könyvek nézegetése, a bennük lévő tartalomról kialakított beszélgetéseink felkeltették a tanulók érdeklődését hisz egyre vidámabbnak érezték magukat. Az utolsó harmadban Bagdi Bella e hónapi dalát hallgattuk meg és a benne lévő cselekedtető részeket mozgássorokkal kísértük. A zene és a mozgás annyira jó hatással volt ránk, hogy kérésükre párszor meg is ismételtem a dal lejátszását.
Az órát végül a „Hálás vagyok” című számmal zártam. Ezt minden alkalommal kérik, igénylik. Nagyon szeretik.
Búcsúzáskor a könyvtáros hölgy megjegyezte, hogy nagyon jó volt látnia a közös tevékenykedést és a sok mosolygó arcocskát. 🙂
Úgy vélem az órám ismét elérte a célját, mindenki nagyon jól érezte magát. 🙂

Képek